Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Potatispanna med kabanossenkorvar

En rejäl lunch eller middag får du med detta recept på potatispanna med kabanossenkorvar. Du kokar bitar av potatis och lök i köttbuljong och har sedan i bitar av korv och tomat och kryddar med mejram. Servera med en härlig grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis i stora tärningar. Skala och finhacka löken. Lägg potatis och lök i en traktörpanna.
  2. Häll över köttbuljong. Koka under lock ca 10 minuter.
  3. Skär kabanossenkorvarna i 3 cm långa bitar. Skölj och tärna tomaterna. Finhacka färsk mejram eller torkad.
  4. Lägg korv, tomattärningar och mejram ovanpå potatis och lök och koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera potatispannan med en grönsallad.

Tips

Kabanossenkorvarna kan ersättas av varmkorv.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g potatis
  • 1 gul lök
  • 3 dl köttbuljong tärning vatten
  • 4 kabanossenkorvar (4 st motsvarar ca 300 g)
  • 3 tomater
  • 2 msk färsk mejram (2 msk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer