Potatis- och tomatsoppa med frasig fetaostmacka

Betyg 1.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Potatis- och tomatsoppa med frasig fetaostmacka

Ett snabblagat recept på en fräsch och matig potatis- och tomatsoppa med fetaostmacka. Du gör soppan av bland annat lök, potatis, tomat, curry, spenat och timjan. Servera med en god smörgås med fetaost.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Potatis- och tomatsoppa med frasig fetaostmacka

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
8 potatisar
2 tomater
3 msk konc kycklingfond
1 tsk curry
2 tsk provensalska torkade örter eller timjan
ca 1 1/5 l vatten
1 påse babyspenat (à 65 g)
2 msk olivolja
timjankvistar till garnering

Fetaostmacka

4 skivor formfranska
olja
1/2 paket fetaost (à 150 g)

Gör så här

00:03:00
00:01:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • Det behövdes mer än 1 tsk curry (2-3) för att få smak på soppan och jag tillsatte 400 g torskfile i bitar för att den skulle bli lite mer mättande. Spenaten fördelade jag på tallrikarna för att den skulle behålla sin spänst. Fetaostsmörgåsen fick lite mer smak av färsk basilika. Sammanfattat en helt okej middag, men inget som jag kommer att laga igen.

    Diana

  • Den första snön lyste upp decembermörkret och jag såg verkligen fram emot att laga en värmande och nyttig soppa. Tyvärr smakade soppan inte så mycket. Jag tog i tomatpuré direkt i tallriken och då fick soppan lite mer smak men inte tillräckligt. Använde hönsbuljongtärningar istället för kycklingfond och så rostade jag grovt bröd och åt med vitlökssmör istället för fetaostsmörgåsen. Kommer inte att laga rätten igen.

    Sofia

  • Soppan var väldigt lätt att tillreda, tog ca: 30 minuter att göra och allt som ingick var lätt att hitta i affären. Smakupplevelsen var ingen hit, tycker soppan var smaklös och den tilltalade ej mig på något sätt. Fetaostsmörgåsen bidrog till att jag blev mätt då jag inte upplevde att soppan inte mättade. Blev hungrig igen efter redan 2 timmar efterråt. Jag är glad att jag har testat laga denna måltid, men tyvärr föll den mig inte i smaken och soppan kommer inte att lagas någe mer av mig!...

    Cecilia

  • Soppälskare som man är var detta recept ett måste att testas, men det levde inte helt upp till förväntningarna i början.. Men efter lite extra kryddning och inspiration så blev det riktigt gott! är dock lite tveksam till tomat i=)

    Emelie

  • Den här rätten hade egentligen ganska många plusfaktorer. Billig, nyttig, lättlagad. Men den hade en minusfaktor som gör att jag inte tänker laga den igen. Smaken. Alldeles för menlös, trots att jag kryddade extra efter provsmakningen vid spisen och dessutom körde några varv med salt- och pepparkvarnarna efter servering. Kan inte ens tänka mig att ändra i receptet, lagar hellre en helt annan soppa nästa gång. Mackan var god. Men bara för att vi körde en variant med vällagrad Grevé i stället för feta som inte är en favorit hos oss.

    Minna

  • Soppan var god och värmande i vinterrusket. Vi delade mackorna i bitar och la ner dem i soppan. Det var riktigt gott och det bröt av mot soppans mjuka konsistens. En annan gång ska jag prova att mixa soppan helt slät och servera med fetaostkrutonger.

    Jenny

  • Detta var en god och mättande soppa, som var mycket lätt och smidig att tillaga. Jag använde endast en liter vatten i stället för en och en halv liter. Timjan fanns inte hemma för tillfället så det ersatte jag med rosmarin vilket gav soppan en mustig, vuxen smak. Tomaterna förlorade på att sjuda i buljongen så länge, de tappade färg och fick en tråkig konsistens, currysmaken var inte heller speciellt markant. Fetaostmackan var ett bra komplement, men inget måste nästa gång soppan lagas. Jag smulade även fetaost i soppan vilket blev gott. En köttätare kompletterar nog gärna med en bit korv som smakförstärkare.

    Emma

  • En god soppa som gick hem hos hela familjen! Det som blev över smakade lika gott dagen efter.Jag mixade den lite innan jag stoppade ner spenaten. Vi kommer laga soppan snart igen.

    Krister

  • Superenkelt och gott! Vi använde 8 stora potatisar och mixade soppan slät innan vi la i tomaterna, ca 20 miniplommontomater. Grabbarna i familjen ville strössla över knaperstekt bacon för att få mera sälta och smak. Jag strösslade på saltade rostade solrosfrön i min tallrik. Det gick snabbt att tillaga. Högt betyg till både soppan och mackan. Detta kommer vi att göra igen!

    Anna-karin

  • Soppan är god och väl passande för en kall höst eller vinterdag! Kan med fördel beredas dagen innan och kommer då att ha en med harmonisk smak. För att behålla en bättre medelhavssmak kommer inte curry att användas. Istället kommer det att användas lite exklusiv olivolja precis innan den serveras. Cirka en matsked olivolja tillsättes.

    Peter

Testa liknande recept

  • Tagliatelle med rökt lax
    Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lowes favoritkotletter
    Betyg 2.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvre chaud pesto
    Betyg 2.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad