Potatis- och lökstrudel med grönkålsallad

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Potatis- och lökstrudel med grönkålsallad

I vår matiga strudel fylls lövtunna filodegsark med kokt potatis, fräst purjolök och lagrad prästost. Strudeln passar utmärkt att servera till skinka och julbordets småvarma men fungerar lika bra som huvudrätt tillsammans med en frisk äppel- och grönkålssallad.

Potatis- och lökstrudel med grönkålsallad

Ingredienser

6 portioner

Strudel

700 g  kall kokt potatis
1   stor purjolök
1/2   kruka timjan
2 msk  majsolja
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 dl  riven, lagrad prästost
25 g  smör
3   ark av filodeg

Grönkålssallad

200 g  skuren grönkål
1 msk  grovkornig dijonsenap
1 msk  äppelcidervinäger
3 msk  majsolja
salt
peppar
1   rött äpple (t ex Katja)

Serveringsförslag

julskinka
revbensspjäll
köttbullar
prinskorv

För alla

Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av ost och smör.

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1410 KJ / 337 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Plockepinn med chark ost frukt och bär
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lökpaj med lagrad ost och timjan
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Julmacka med äpple och senap
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Prinskorv och snabbstuvade makaroner
Betyg 3.8 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktsmos med köttbullar och sirapslingon
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga