Potatis- och lökstrudel med grönkålsallad

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Potatis- och lökstrudel med grönkålsallad

I vår matiga strudel fylls lövtunna filodegsark med kokt potatis, fräst purjolök och lagrad prästost. Strudeln passar utmärkt att servera till skinka och julbordets småvarma men fungerar lika bra som huvudrätt tillsammans med en frisk äppel- och grönkålssallad.

Potatis- och lökstrudel med grönkålsallad

Ingredienser

6 portioner

Strudel

700 g kall kokt potatis
1 stor purjolök
1/2 kruka timjan
2 msk majsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven, lagrad prästost
25 g smör
3 ark av filodeg

Grönkålssallad

200 g skuren grönkål
1 msk grovkornig dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
3 msk majsolja
salt
peppar
1 rött äpple (t ex Katja)

Serveringsförslag

julskinka
revbensspjäll
köttbullar
prinskorv

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1410 KJ / 337 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Pizzarullar med prinskorv och basilika
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lökpaj med lagrad ost och timjan
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plockepinn med chark ost frukt och bär
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Prinskorv och snabbstuvade makaroner
Betyg 3.8 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pigs in blanket med dippsås
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga