Potatis- och lökstrudel med grönkålsallad

0
0
Potatis- och lökstrudel med grönkålsallad

I vår matiga strudel fylls lövtunna filodegsark med kokt potatis, fräst purjolök och lagrad prästost. Strudeln passar utmärkt att servera till skinka och julbordets småvarma men fungerar lika bra som huvudrätt tillsammans med en frisk äppel- och grönkålssallad.

Potatis- och lökstrudel med grönkålsallad

Ingredienser

6 portioner

Strudel

700 g kall kokt potatis
1 stor purjolök
1/2 kruka timjan
2 msk majsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven, lagrad prästost
25 g smör
3 ark av filodeg

Grönkålssallad

200 g skuren grönkål
1 msk grovkornig dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
3 msk majsolja
salt
peppar
1 rött äpple (t ex Katja)

Serveringsförslag

julskinka
revbensspjäll
köttbullar
prinskorv

För alla

Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av ost och smör.

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1410 KJ / 337 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 37 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden