Potatis- och lökstrudel med grönkålsallad
I vår matiga strudel fylls lövtunna filodegsark med kokt potatis, fräst purjolök och lagrad prästost. Strudeln passar utmärkt att servera till skinka och julbordets småvarma men fungerar lika bra som huvudrätt tillsammans med en frisk äppel- och grönkålssallad.
Ingredienser
6 portioner
Strudel
700 g kall kokt potatis
1 stor purjolök
1/2 kruka timjan
2 msk majsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven, lagrad prästost
25 g smör
3 ark av filodeg
Grönkålssallad
200 g skuren grönkål
1 msk grovkornig dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
3 msk majsolja
salt
peppar
1 rött äpple (t ex Katja)
Serveringsförslag
julskinka
revbensspjäll
köttbullar
prinskorv
För alla
Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av ost och smör.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1410 KJ / 337 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein8 g
Kommentarer