Potatis- och lökstrudel med grönkålsallad

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Potatis- och lökstrudel med grönkålsallad

I vår matiga strudel fylls lövtunna filodegsark med kokt potatis, fräst purjolök och lagrad prästost. Strudeln passar utmärkt att servera till skinka och julbordets småvarma men fungerar lika bra som huvudrätt tillsammans med en frisk äppel- och grönkålssallad.

Potatis- och lökstrudel med grönkålsallad

Ingredienser

6 portioner

Strudel

700 g kall kokt potatis
1 stor purjolök
1/2 kruka timjan
2 msk majsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven, lagrad prästost
25 g smör
3 ark av filodeg

Grönkålssallad

200 g skuren grönkål
1 msk grovkornig dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
3 msk majsolja
salt
peppar
1 rött äpple (t ex Katja)

Serveringsförslag

julskinka
revbensspjäll
köttbullar
prinskorv

Gör så här

00:20:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1410 KJ / 337 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Pizzarullar med prinskorv och basilika
    Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lökpaj med lagrad ost och timjan
    Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Prinskorv och snabbstuvade makaroner
    Betyg 3.8 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pommes frites
    Betyg 3.9 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad