Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer

Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer är en franskbetonad kycklinggryta som du tillagar i en liten gryta tillsammans med färska primörer, örter, kycklingfond och lite crème fraiche för fyllighetens skull. Kycklinggrytan serveras med bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g kycklingfilé (gärna majskyckling)
1 msk salt
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1 dl grovhackade, färska örter (t ex basilika, körvel och gräslök)
1 l vatten
2 msk konc kycklingfond
600 - 700 g färska primörer (t ex bönor, morötter, knipplök och blomkål)
2 tsk majsstärkelse
1 msk kallt vatten (till redning)
nymalen svartpeppar

Gör så här

00:30:00
00:10:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ungarna gillade det här skarpt och vi hade tur som hade smarrigt nybakat bröd hemma just idag! Det enda jag (men inte barnen) tyckte var lite synd var att örtkrämen tappade lite drag av att blandas ner i grytan, nästa gång ska jag spara några klickar i en skål och servera bredvid!

    Katrina

Testa liknande recept

  • Rimmad kyckling med dragonsås
    Betyg 3.3 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rimmad örtkycklingfilé
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skysås till kyckling
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Avokadosoppa - retro
    Betyg 2.7 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad