Popcorn chicken – Friterad kyckling

Popcorn chicken är små bitar friterad kyckling som fått namn efter sitt popcornliknande utseende. Dessa gyllene, krispiga munsbitar avnjuts bäst doppade i chilisås.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Ingredienser
4 portioner
350 g kycklingfilé (350 g motsvarar ca 2 st)
1 tsk salt
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
2 tsk chilipulver
ca 10 dl neutral olja (till fritering)
Frityrsmet
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl majsstärkelse
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl iskallt vatten
Till servering
flingsalt
sweet chili, chilisås eller srirachasås
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi1493 KJ / 356 kCal
Fett14 g
Salt2.3 g
Kolhydrater35 g
Protein22 g
Kommentarer
7 stKörde i airfryer och doppade då kycklingen efter smeten i panko/ströbröd och det blev kanon!
Johan
Favorit. Tänk på att frysen kyckling har insprängt vatten, så ha lite mindre vatten i smeten till nytinad kyckling.
Patrik
Jättegott! Hela familjen älskade den. Den enda minus är att det inte går att sluta äta:-)
Maria
Väldigt gott! Håller med Maria om att det gick bra att doppa flera tillsammans. Körde också med lårkycklingfilé.
Isabell
❤️❤️❤️❤️😋😋😋😋
Samaneh
Så himla gott. Enkelt o mycket smak
Kenneth
Gott och enkelt att göra. Minus för att om man verkligen ska doppa och fritera individuella bitar är det en lång process. Det gjorde inte jag men det funkade ändå bra. Använde kycklinglårfilé.
Maria