Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pollo alla Diavola

Pollo alla Diavola är en fabulös rätt vars smakkombination är en ren fullträff! Du stoppar kycklingen med vitlök och marinerar den med rosmarinsolja. Toppad med en skiva apelsin och ugnstekt potatis är rätten fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Stick in vitlöksskivorna under skinnet på kycklingarna.
  3. Blanda rosmarinen med olivolja, salt och peppar.
  4. Lägg kycklingarna med bröstsidan nedåt på en skärbräda. Klipp längs med ryggbenet.
  5. Klappa in dem med hälften av rosmarinoljan. Lägg kycklingarna med skinnsidan upp på en plåt, tryck till och platta ut dem.
  6. Ställ in kycklingarna mitt i ugnen 70- 80 minuter. Vänd dem 3 gånger under tillagningen.
  7. Skär apelsinerna i skivor och lägg åt sidan.
  8. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg i en ugnssäker form. Blanda potatisen med resten av rosmarinoljan.
  9. Ställ in potatisen i nedre delen av ugnen när ca 30 minuter av kycklingarnas tillagningstid återstår. Lägg samtidigt apelsinskivorna på kycklingarna.
  10. Ta ut kycklingarna när de är färdiga. Höj ugnsvärmen till 250°C. Ställ in potatisen i övre delen av ugnen ca 5 minuter, tills den fått fin färg. Strö över lite flingsalt på potatisen och kycklingarna. Servera gärna med en fräsch grönsallad eller lättkokta grönsaker.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 majskycklingar (à ca 1 kg)
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 apelsiner
  • 1 1/5 kg potatis
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?