Pollo alla Diavola

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Pollo alla Diavola

Pollo alla Diavola är en fabulös rätt vars smakkombination är en ren fullträff! Du stoppar kycklingen med vitlök och marinerar den med rosmarinsolja. Toppad med en skiva apelsin och ugnstekt potatis är rätten fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Pollo alla Diavola

Ingredienser

6 portioner
3 vitlöksklyftor
2 majskycklingar (à ca 1 kg)
1 msk finhackad rosmarin
3/4 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 apelsiner
1 1/5 kg potatis
flingsalt

Gör så här

01:10:00
00:30:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat

Kommentar

Och vad göra med den andra hälften av rosmarinoljan?

Stig

2023-11-19

Hej Stig! Den ska blandas med potatisen (steg 8) och tillaga i ugnen. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-11-21

Testa liknande recept

Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås
Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grönt te med rosmarin och salvia
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Långkokt lammstek i olivolja
Betyg 4.2 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hel kyckling i ugn med apelsin, rosmarin och sötpotatisgratäng
Betyg 3.7 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hel kyckling med rosmarin- och citronsmör
Betyg 4.7 av 5.173 personer har röstat
Receptet har 49 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Julskinka med apelsin- och rosmaringriljering
Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad