Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Polkagrisglasstårta

Polkagrisglasstårta är en smarrig glasstårta med marängbotten. Baka marängen med äggvita och florsocker och lägg den i lager med en blandning av äggulor, grädde, florsocker och krossad polkagris och frys. Garnera med kiwi och polkagris. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum. Vänd försiktigt ner hälften av florsocker. Bred marängsmeten till 2 rundlar (för 8 port), ca 20 cm i diameter, på lätt smort bakplåtspapper. Gör dem på diagonalen på papperet så får båda bottnarna plats på samma plåt.
  2. Grädda bottnarna i 100°C, ca 1 1/2 tim tills de är torra och lätta. Låt dem kallna på galler.
  3. Vispa äggulorna med resten av florsockret till ett pösigt skum. Vispa grädden till hårt skum och vänd ner i äggsmeten. Stöt polkagrisarna i en mortel, men spara några till garnering. Blanda ner i gräddsmeten.
  4. Lägg den ena marängbottnen i en form med löstagbar kant. Bred över hälften av polkagrissmeten. Lägg på nästa marängbotten och så resten av polkagrissmeten. Frys glasstårtan i minst 3 tim.
  5. Skala och skiva kiwin. Lägg glasstårtan på ett fat och garnera med kiwiskivorna och resten av polkagrisarna.

Tips

Blir det glass över kan den frysas om. Ta bort kiwiskivorna innan infrysning.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 ägg
  • 3 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g polkagrisar
  • 3 kiwi (ev)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer