Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Polentakaka med röda bär och lönnsirap

En somrig kaka som är både vacker och god! Stjälp upp din svala, gräddade polentakaka på ett fint fat och ringla över söt lönnsirap före du strör över underbara röda sommarbär. Din mumsiga kaka kommer bli en succé!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl, polentagryn och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten, växelvis med smöret, citronjuice och -skal.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i en smord och bröad rund form, ca 26 cm i diameter (för 10 port), i ca 30 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
  4. Låt svalna i formen innan den stjälps upp. Ringla över lönnsirap. Servera kakan överströdd med röda sommarbär, och ev en klick lättvispad grädde.

För alla

Polentakaka med röda bär och lönnsirap innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl polentagryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smält smör
  • juice och finrivet skal av 1 citron
Till servering
  • lönnsirap
  • röda vinbär
  • hallon eller jordgubbar
  • ev vispad grädde
Lägg till i inköpslistan