Polentakaka med röda bär och lönnsirap

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
2
Polentakaka med röda bär och lönnsirap

En somrig kaka som är både vacker och god! Stjälp upp din svala, gräddade polentakaka på ett fint fat och ringla över söt lönnsirap före du strör över underbara röda sommarbär. Din mumsiga kaka kommer bli en succé!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Polentakaka med röda bär och lönnsirap

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl polentagryn
1 tsk bakpulver
150 g smält smör
juice och finrivet skal av 1 citron

Till servering

lönnsirap
röda vinbär
hallon eller jordgubbar
vispad grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Kakan blir lite torr och jag tyckte därför att man behövde hälla lönnsirapen direkt på kakan så att den suger åt sig lite. Servera kakan ljummen med alla till tillbehör så har du en god efterrätt.

Daniel

2009-10-25

Kan man ha något annat istället för vetemjöl tål inte det.

Maarit

2008-02-01

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Vinbärskaka med vallmo
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vinbärsgelé
Betyg 4.2 av 5.
190 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svart vinbärssaft
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärsmarmelad
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelmusslor med grädde och fikon
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga