Polentakaka med röda bär och lönnsirap
En somrig kaka som är både vacker och god! Stjälp upp din svala, gräddade polentakaka på ett fint fat och ringla över söt lönnsirap före du strör över underbara röda sommarbär. Din mumsiga kaka kommer bli en succé!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
10 portioner
1 1/2 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl polentagryn
1 tsk bakpulver
150 g smält smör
juice och finrivet skal av 1 citron
Till servering
lönnsirap
röda vinbär
hallon eller jordgubbar
vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kakan blir lite torr och jag tyckte därför att man behövde hälla lönnsirapen direkt på kakan så att den suger åt sig lite. Servera kakan ljummen med alla till tillbehör så har du en god efterrätt.
Daniel
2009-10-25Kan man ha något annat istället för vetemjöl tål inte det.
Maarit
2008-02-01