Polentakaka med röda bär och lönnsirap

2
2
Polentakaka med röda bär och lönnsirap

En somrig kaka som är både vacker och god! Stjälp upp din svala, gräddade polentakaka på ett fint fat och ringla över söt lönnsirap före du strör över underbara röda sommarbär. Din mumsiga kaka kommer bli en succé!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Polentakaka med röda bär och lönnsirap

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl polentagryn
1 tsk bakpulver
150 g smält smör
juice och finrivet skal av 1 citron

Till servering

lönnsirap
röda vinbär
hallon eller jordgubbar
vispad grädde

För alla

Polentakaka med röda bär och lönnsirap innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Daniel

2009-10-25

Kakan blir lite torr och jag tyckte därför att man behövde hälla lönnsirapen direkt på kakan så att den suger åt sig lite. Servera kakan ljummen med alla till tillbehör så har du en god efterrätt.

Maarit

2008-02-01

Kan man ha något annat istället för vetemjöl tål inte det.