Polentakaka med röda bär och lönnsirap

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Polentakaka med röda bär och lönnsirap

En somrig kaka som är både vacker och god! Stjälp upp din svala, gräddade polentakaka på ett fint fat och ringla över söt lönnsirap före du strör över underbara röda sommarbär. Din mumsiga kaka kommer bli en succé!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Polentakaka med röda bär och lönnsirap

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl polentagryn
1 tsk bakpulver
150 g smält smör
juice och finrivet skal av 1 citron

Till servering

lönnsirap
röda vinbär
hallon eller jordgubbar
vispad grädde

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Kakan blir lite torr och jag tyckte därför att man behövde hälla lönnsirapen direkt på kakan så att den suger åt sig lite. Servera kakan ljummen med alla till tillbehör så har du en god efterrätt.

    Daniel

  • Kan man ha något annat istället för vetemjöl tål inte det.

    Maarit

Testa liknande recept

  • Persikotoast
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vinbärskaka
    Betyg 4.3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandelmusslor med grädde och fikon
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Vaniljhjärtan med rårörda hallon
    Betyg 3.8 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad