Plommon- och lavendelparfait
En fantastisk dessert är denna ljuvliga plommon- och lavendelparfait. Med färska eller torkade plommon tillsammans med blad eller blommor av lavendel gör du en lyxigt krämig och len parfait. En perfekt festdessert efter middagen eller på kalaset,
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996
Ingredienser
8 portioner
10 urkärnade, färska plommon (man kan även använda torkade; beräkna 3 msk vatten för 10 st när du värmer upp dem med lavendeln)
1 msk socker
1 msk finhackade lavendelblad eller lavendelblommor stötta i mortel alt vaniljstång (1 msk lavendelblad motsvarar 1 vaniljstång)
2 dl socker
6 äggulor
6 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vad serverade ni till / garnerade med? Rån? Noblesse? After eight tar väl över gissar jag... Och vispgrädde är det redan i... Vill göra den riktigt "flashig". Tacksam för tips.
Gunilla
2023-12-16Hej Gunilla! Jag gick tillbaka i arkivet och tittade men tyvärr hade vi ingen bild på denna dessert. Jag skulle tro att den blir god med Noblesse som du själv föreslår, eller varför inte hembakta havreflarn. Tipsar om detta recept: https://www.ica.se/recept/havreflarn-727607/ Lycka till! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-18