Plommon- och lavendelparfait

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Plommon- och lavendelparfait

En fantastisk dessert är denna ljuvliga plommon- och lavendelparfait. Med färska eller torkade plommon tillsammans med blad eller blommor av lavendel gör du en lyxigt krämig och len parfait. En perfekt festdessert efter middagen eller på kalaset,

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

Plommon- och lavendelparfait

Ingredienser

8 portioner
10   urkärnade, färska plommon (man kan även använda torkade; beräkna 3 msk vatten för 10 st när du värmer upp dem med lavendeln)
1 msk  socker
1 msk  finhackade lavendelblad eller lavendelblommor stötta i mortel alt vaniljstång (1 msk lavendelblad motsvarar 1 vaniljstång)
2 dl  socker
6   äggulor
6 dl  vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Vaniljglass med kinesiska torkade plommon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nougatparfait med brownie och bär
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonparfait med mandelbiskvier och julröd sås
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk plommonkaka
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Yoghurtglass med kanelplommon
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga