Plommon- och lavendelparfait

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Plommon- och lavendelparfait

En fantastisk dessert är denna ljuvliga plommon- och lavendelparfait. Med färska eller torkade plommon tillsammans med blad eller blommor av lavendel gör du en lyxigt krämig och len parfait. En perfekt festdessert efter middagen eller på kalaset,

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

8 portioner
10 urkärnade, färska plommon (man kan även använda torkade; beräkna 3 msk vatten för 10 st när du värmer upp dem med lavendeln)
1 msk socker
1 msk finhackade lavendelblad eller lavendelblommor stötta i mortel alt vaniljstång (1 msk lavendelblad motsvarar 1 vaniljstång)
2 dl socker
6 äggulor
6 dl vispgrädde

Gör så här

08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Vad serverade ni till / garnerade med? Rån? Noblesse? After eight tar väl över gissar jag... Och vispgrädde är det redan i... Vill göra den riktigt "flashig". Tacksam för tips.

    Gunilla

    Hej Gunilla! Jag gick tillbaka i arkivet och tittade men tyvärr hade vi ingen bild på denna dessert. Jag skulle tro att den blir god med Noblesse som du själv föreslår, eller varför inte hembakta havreflarn. Tipsar om detta recept: https://www.ica.se/recept/havreflarn-727607/ Lycka till! Hälsningar Lisa

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Klassisk plommonkaka
    Betyg 2.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nougatparfait med brownie och bär
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad