Plommon- och lavendelparfait

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Plommon- och lavendelparfait

En fantastisk dessert är denna ljuvliga plommon- och lavendelparfait. Med färska eller torkade plommon tillsammans med blad eller blommor av lavendel gör du en lyxigt krämig och len parfait. En perfekt festdessert efter middagen eller på kalaset,

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

Plommon- och lavendelparfait

Ingredienser

8 portioner
10 urkärnade, färska plommon (man kan även använda torkade; beräkna 3 msk vatten för 10 st när du värmer upp dem med lavendeln)
1 msk socker
1 msk finhackade lavendelblad eller lavendelblommor stötta i mortel alt vaniljstång (1 msk lavendelblad motsvarar 1 vaniljstång)
2 dl socker
6 äggulor
6 dl vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Vad serverade ni till / garnerade med? Rån? Noblesse? After eight tar väl över gissar jag... Och vispgrädde är det redan i... Vill göra den riktigt "flashig". Tacksam för tips.

Gunilla

2023-12-16

Hej Gunilla! Jag gick tillbaka i arkivet och tittade men tyvärr hade vi ingen bild på denna dessert. Jag skulle tro att den blir god med Noblesse som du själv föreslår, eller varför inte hembakta havreflarn. Tipsar om detta recept: https://www.ica.se/recept/havreflarn-727607/ Lycka till! Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-18

Testa liknande recept

Klassisk plommonkaka
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nougatparfait med brownie och bär
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljglass med kinesiska torkade plommon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonparfait med mandelbiskvier och julröd sås
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mandeltårta
Betyg 2.3 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga