Plommon i amaretto

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Plommon i amaretto

En briljant blandning av godsaker hittar du i den här bedårande efterrätten. Plommonen kokas med vaniljstång, socker och citron och placeras tillsammans med björnbär och hallon i en glasburk där frukterna sveps in i smakfull amarettolikör.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Plommon i amaretto

Ingredienser

4 portioner
6 dl vatten
3 1/2 dl socker
skal och juice av 1 citron
1 vaniljstång
1 kg plommon
några dl färska hallon och björnbär
3 dl amarettolikör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Fantastiskt gott! Jag gjorde utan bär, bara plommon och lag. Vi gjorde hälften med och hälften utan Amaretto. Båda mycket goda (och jag gillar inte Amaretto så mycket egentligen men det här var gott). Den utan Amaretto var snäppet bättre. Syrlig och söt på samma gång. Mums! Även pappa som har ätit mycket inkokt frukt i sina dar älskade receptet (både utan och med Amaretto, även om jag tror att även hans favvo var utan Amaretto).

    Anna

Testa liknande recept

  • Vaniljkokta plommon med myntagrädde
    Betyg 3.6 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommon i portvin
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonsoppa med kardemummapannacotta
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad