Pljeskavica

Burgare som de görs på Balkan, det är pljeskavica. Saftig och smakrik blir burgaren som med fördel serveras i lepinja och gärna med både lök, tomat och ajvar relish.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 krm svartpeppar
1/2 dl kolsyrat vatten
2 msk olivolja
Till servering
lepinja, pitabröd eller hamburgerbröd
kajmak (smörig färskost) eller smetana
ajvar relish
skivad tomat
persilja
skivad lök
Gör så här
05:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 stGott men jag kryddar nog lite mer nästa gång. Jag plattade ut dem mellan två oljade bakplåtspapper och gjorde dem stora som ett stekjärn. Passar bra i libabröd.
Carina
Supergott ... använde veg färs, matyoghurt och flera grönsaker som paprika, gurka och babyspenat
Catarina