Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Plättbakelse med mangosås och rostad kokoskvarg

Lätt som en plätt! Med färdiga plättar behöver du enbart tänka på den sötsyrliga toppingen som du mixar av mango, honung och limesaft. Kombinera sedan med vanilj- och kokossmakande kvarg som ett perfekt komplement. Passar prima som efterrätt eller lyxigt mellanmål!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina mangon.
  2. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna på medelvärme och låt svalna.
  3. Mixa mangon med honung och limesaft till en sås.
  4. Blanda kvarg med vaniljsocker och rostad kokos.
  5. Varva plättar, mangosås och kvarg till en bakelse.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria plättar/pannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg och laktosfria plättar/pannkakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfria plättar/pannkakor.
Gör äggfri: välj äggfria plättar/pannkakor.

Tips

Riv gärna lite limeskal över plättbakelserna eller blanda i mangosåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g fryst mango
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 lime (0,5 lime motsvarar 2 tsk saft)
  • 2 dl kvarg (10%)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g plättar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1281 kJ / 306 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer