Pizzabullar

Betyg 3.8 av 5.110 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Pizzabullar

Smaskiga pizzabullar med lite grövre känsla tack vare grahamsmjölet. Pizzabullarna är fyllda med härlig skinka, ketchup, oregano och smarrig ost. Perfekt att servera som tilltugg eller på buffén och kan de med fördel tillagas dagen innan du ska äta dem.

Pizzabullar

Ingredienser

30 st
1 pkt färsk jäst (à 50 g)
5 dl mjölk 37°C
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
4 dl grahamsmjöl
ca 8 - 8 1/2 dl vetemjöl

Fyllning

200 g rökt eller kokt skinka
2 dl ketchup
3 dl riven mager ost
2 msk oregano

Till pensling

1 ägg
flingsalt och oregano

Gör så här

00:05:00
00:30:00
00:20:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • Just nu gör jag andra satsen denna veckan! Våra barn älskar de :)

    Jenny

  • Tyvärr något utav det värsta jag ätit. Min man bytte ut ketchupen mot krossade tomater för någon tipsat om det här, verkligen äckligt. De blev torra och smulade sönder och smakade enbart grahamsmjöl. Barnen hatade dom. Smakade inte i närheten av pizza..

    Tove

  • Använde torrjäst och en inköpt pizzasås. Blev grymt goda och degen var så fluffig och lagom grov

    Saga

  • Super gott! Kommer lagas fler gånger! Min 2.5 åring älskade dom också! Bytte dock ketchupen till passerade tomater och mer oregano! Sååå gott!

    Malin

  • Helt ok med grahamsmjölet. Skulle dock salta när fyllningen läggs på eftersom det inte räcker att bara ha det på toppen.

    Veronica

  • Jag följde receptet helt och hållet och de blev riktigt bra! Dock bytte jag ut skinkan mot bacon och ketchupen mot tomatsås för det är något jag föredrar. Sedan la jag även i fetaost och purjolök för lite mer smack.

    Rebecka

  • Tyvärr inte så goda. Håller med att grahamsmjölet inte passar in. Fastnar i bullpappret och mina blev lite för mörka i botten även att de såg fina ut ovanpå. Saltet ger en tydlig vuxensmak, gick inte hem hos 10-åringen.

    Susanna

    Hej Susanna! Tack för din feedback! Vi har provlagat receptet på nytt och håller med om att de lätt fastnar i formen. Vi har lagt till i receptet att pensla formarna med olja. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Stort nej! Gör inte denna deg! Grahamsmjöl förstör allt!

    Niclas

  • Mina blev bra och inte kladdiga men då körde endast vetemjöl och kanske just lite extra mjöl var det som behövdes för mig. Baka lugnt och testa gärna att att köttfärs var en höjdare.

    Dennis

  • Japp. Alldeles för kladdig deg om man följer receptet. Mer mjöl och olivolja som någon skrev räddar upp det något men blir lite torrare då. Förmodligen felskrivet recept :)

    Jens

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle.
Energi599 KJ / 143 kCal
Fett4 g
Salt0.68 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Ost och skinkpaj
    Betyg 4.2 av 5.681 personer har röstat
    Receptet har 106 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paj à la Italien
    Betyg 3.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fruktiga munsbitar
    Betyg 3.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Brysselsnacks
    Betyg 2.7 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade fikon
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad