Pizzabullar

Smaskiga pizzabullar med lite grövre känsla tack vare grahamsmjölet. Pizzabullarna är fyllda med härlig skinka, ketchup, oregano och smarrig ost. Perfekt att servera som tilltugg eller på buffén och kan de med fördel tillagas dagen innan du ska äta dem.

Ingredienser
30 st
1 pkt färsk jäst (à 50 g)
5 dl mjölk 37°C
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
4 dl grahamsmjöl
ca 8 - 8 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
200 g rökt eller kokt skinka
2 dl ketchup
3 dl riven mager ost
2 msk oregano
Till pensling
1 ägg
flingsalt och oregano
Gör så här
00:05:00
00:30:00
00:20:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle.
Energi599 KJ / 143 kCal
Fett4 g
Salt0.68 g
Protein6 g
Kommentarer
19 stJust nu gör jag andra satsen denna veckan! Våra barn älskar de :)
Jenny
Tyvärr något utav det värsta jag ätit. Min man bytte ut ketchupen mot krossade tomater för någon tipsat om det här, verkligen äckligt. De blev torra och smulade sönder och smakade enbart grahamsmjöl. Barnen hatade dom. Smakade inte i närheten av pizza..
Tove
Använde torrjäst och en inköpt pizzasås. Blev grymt goda och degen var så fluffig och lagom grov
Saga
Super gott! Kommer lagas fler gånger! Min 2.5 åring älskade dom också! Bytte dock ketchupen till passerade tomater och mer oregano! Sååå gott!
Malin
Helt ok med grahamsmjölet. Skulle dock salta när fyllningen läggs på eftersom det inte räcker att bara ha det på toppen.
Veronica
Jag följde receptet helt och hållet och de blev riktigt bra! Dock bytte jag ut skinkan mot bacon och ketchupen mot tomatsås för det är något jag föredrar. Sedan la jag även i fetaost och purjolök för lite mer smack.
Rebecka
Tyvärr inte så goda. Håller med att grahamsmjölet inte passar in. Fastnar i bullpappret och mina blev lite för mörka i botten även att de såg fina ut ovanpå. Saltet ger en tydlig vuxensmak, gick inte hem hos 10-åringen.
Susanna
Hej Susanna! Tack för din feedback! Vi har provlagat receptet på nytt och håller med om att de lätt fastnar i formen. Vi har lagt till i receptet att pensla formarna med olja. Hälsningar Elina
ICA-köket
Stort nej! Gör inte denna deg! Grahamsmjöl förstör allt!
Niclas
Mina blev bra och inte kladdiga men då körde endast vetemjöl och kanske just lite extra mjöl var det som behövdes för mig. Baka lugnt och testa gärna att att köttfärs var en höjdare.
Dennis
Japp. Alldeles för kladdig deg om man följer receptet. Mer mjöl och olivolja som någon skrev räddar upp det något men blir lite torrare då. Förmodligen felskrivet recept :)
Jens