Pitekaka Sommarkaka

Njutbar och mäktig Pitekaka eller sommarkaka som den även kallas. Här är en magnifik variant med knaprig topping av havregryn och kanel. Läcker och aptitlig, mjuk långpannekaka. Pitekaka är förträfflig till en kopp kaffe.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stObs! Några saker att tänka på som inte är helt tydliga i receptet: 1) Vispa ägg och socker pösigt INNAN du har i mjölken. 2) Det smälta smöret (100 g) ska i smeten. Annars kan man tro att det är smöret till topping som åsyftas när det står smält smöret.
Aron
Väldigt gott! Eftersom jag har vänner som älskar kardemumma, gjorde jag en sats där kanelen ersattes med kardemumma. Helt underbart gott, det också!
Åsa
Mått på långpannan.
Helena
Hej Helena! 30 x 40 cm använder vi här. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Vart i ugnen ska den gräddas..längst ner eller i mitten. Ica har fler recept där det är glömt vart i ugnen de ska gräddas
Monica
Hej Monica! Kakan ska gräddas i mitten av ugnen, nu har vi uppdaterat receptet. Tack för att du kommenterade så att vi fick en möjlighet att förbättra texten. Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket
I Piteå kallar vi den för sommarkaka och vi använde kanel, inte kakao, fastän det är säker också riktigt gott! Hoppas he småkas!
Sandra
Hej Sandra! Kärt barn har många namn :) Passar på att lägga till det namnet i ingressen så fler får glädje av din kunskap. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Knaprigt god men ännu godare m 1dl cacao
Annika
det ska inte vara kakao.det ska vara kanel istället.
Maria