Pitekaka

56
3
Pitekaka

Njutbar och mäktig Pitekaka eller sommarkaka som den även kallas. Här är en magnifik variant med knaprig topping av havregryn och kakao. Läcker och aptitlig, mjuk långpannekaka. Pitekaka är förträfflig till en kopp kaffe.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Pitekaka

Ingredienser

30 st
7 dl
vetemjöl
1 msk
bakpulver
4 tsk
vaniljsocker
1
ägg
3 dl
socker
3 dl
mjölk
100 g
smält smör

Topping

0.5 dl
kakao
5 dl
havregryn
1.5 dl
socker
200 g
smält smör

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Byt kakao mot

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Sandra

10/10/2019

I Piteå kallar vi den för sommarkaka och vi använde kanel, inte kakao, fastän det är säker också riktigt gott! Hoppas he småkas!

Redaktionen ICAse

10/10/2019

Hej Sandra! Kärt barn har många namn :) Passar på att lägga till det namnet i ingressen så fler får glädje av din kunskap. Hälsningar Ulrika

Annika

6/20/2018

Knaprigt god men ännu godare m 1dl cacao

Maria

6/7/2008

det ska inte vara kakao.det ska vara kanel istället.

Testa liknande recept