Pitekaka Sommarkaka
Njutbar och mäktig Pitekaka eller sommarkaka som den även kallas. Här är en magnifik variant med knaprig topping av havregryn och kanel. Läcker och aptitlig, mjuk långpannekaka. Pitekaka är förträfflig till en kopp kaffe.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
30 st
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjölk
100 g smält smör
smör (till långpannan)
Topping
1 1/2 msk kanel
5 dl havregryn
2 dl strösocker
250 g smält smör
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
I Piteå kallar vi den för sommarkaka och vi använde kanel, inte kakao, fastän det är säker också riktigt gott! Hoppas he småkas!
Sandra
2019-10-10Hej Sandra! Kärt barn har många namn :) Passar på att lägga till det namnet i ingressen så fler får glädje av din kunskap. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2019-10-10Knaprigt god men ännu godare m 1dl cacao
Annika
2018-06-20det ska inte vara kakao.det ska vara kanel istället.
Maria
2008-06-07