Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Pitekaka

Njutbar och mäktig Pitekaka eller sommarkaka som den även kallas. Här är en magnifik variant med knaprig topping av havregryn och kakao. Läcker och aptitlig, mjuk långpannekaka. Pitekaka är förträfflig till en kopp kaffe.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Vispa ihop ägg, socker och mjölk.
  4. Rör ner mjölblandningen och smält smör. Fördela smeten i en smord långpanna.
  5. Topping: Rör ihop en topping av kakao, havregryn, socker och smält smör.
  6. Fördela toppingen på den ogräddade kakan. Grädda kakan i ugnen i 15 minuter. Skär i rutor medan kakan fortfarande är varm.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Tips

Byt kakao mot

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjölk
  • 100 g smält smör
Topping
  • 1/2 dl kakao
  • 5 dl havregryn
  • 1 1/2 dl socker
  • 200 g smält smör
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta Läs mer