Recept: Pitekaka
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Pitekaka

Betyg
10 röster

Njutbar och mäktig Pitekaka. Magnifik, knaprig topping av havregryn och kakao. Läcker och aptitlig, mjuk långpannekaka. Pitekaka är förträfflig till en kopp kaffe.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001.

Ingredienser

30 st

  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjölk
  • 100 g smält smör

Topping

  • 1/2 dl kakao
  • 5 dl havregryn
  • 1 1/2 dl socker
  • 200 g smält smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Vispa ihop ägg, socker och mjölk.
  4. Rör ner mjölblandningen och smält smör. Fördela smeten i en smord långpanna.
  5. Topping: Rör ihop en topping av kakao, havregryn, socker och smält smör.
  6. Fördela toppingen på den ogräddade kakan. Grädda kakan i ugnen i 15 minuter. Skär i rutor medan kakan fortfarande är varm.