Piroger med rotselleri och ädelost

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Piroger med rotselleri och ädelost

Smakrika och frasiga blir pirogerna när de görs av smördeg. Fyllningen med både rotselleri och päron samt en krämig ädelost som blandats med färskost gör att dessa smördegspiroger garanterat blir en återkommande favorit.

Piroger med rotselleri och ädelost

Ingredienser

24 piroger
400 g rotselleri
1 gul lök
1 msk olja
salt
svartpeppar
1 päron (gärna conference, à ca 200 g)
140 g ädelost
50 g cream cheese (färskost)
2 förp färsk smördeg (à 250 g)

Till pensling

1 ägg
1 msk vatten
1 msk sesamfrö
1 msk blå vallmofrö

Gör så här

00:20:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Kan man frysa in dom?

    Cristina

  • Väldigt lätta att göra och oerhört goda!

    Linda

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per pirog.
Energi555 KJ / 133 kCal
Fett9 g
Salt0.33 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Ost- och pepparkaksstubbe
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Karamelliserade päron med ädelost
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päron- och ädelostflarn
    Betyg 2.8 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad