Pingstgryta

Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat
3
Pingstgryta

En riktigt mustig och matig gryta med smak av fläskfilé, salami, salvia, krossade tomater, vispgrädde och matlagningsvin. Servera gärna Pingstgrytan tillsammans med ris eller potatis.

Pingstgryta

Ingredienser

4 portioner
500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
50 g tunna skivor salami
1 tsk salvia
1 tsk salt
1 krm peppar
1 förpackning krossade tomater med basilika (à 500 g)
1 dl vispgrädde
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Smakar som fläskpadda

Linda

2022-10-09

Supergod! Ungdomarna i familjen slukade den med hemlagat potatismos med palsternacka och morot i. :) Hade lite trattkantareller och hackat äpple som jag la i så för oss blev det en höstgryta i stället av den. Mums!

Josefine

2013-11-10

Den här grytan var enkel och god. Salamin satte en lagom fin röksmak till anrättningen. Rekommenderas!!

Kerstin

2005-07-11

Testa liknande recept

Ostfylld tortellini med ärter, salami och citron
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salami- och ostfylld fläskfilé
Betyg 4 av 5.
58 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fylld filé
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salaminos Pizza
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Salami- och auberginepasta
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga