Pingstgryta
En riktigt mustig och matig gryta med smak av fläskfilé, salami, salvia, krossade tomater, vispgrädde och matlagningsvin. Servera gärna Pingstgrytan tillsammans med ris eller potatis.
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
50 g tunna skivor salami
1 tsk salvia
1 tsk salt
1 krm peppar
1 förpackning krossade tomater med basilika (à 500 g)
1 dl vispgrädde
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smakar som fläskpadda
Linda
2022-10-09Supergod! Ungdomarna i familjen slukade den med hemlagat potatismos med palsternacka och morot i. :) Hade lite trattkantareller och hackat äpple som jag la i så för oss blev det en höstgryta i stället av den. Mums!
Josefine
2013-11-10Den här grytan var enkel och god. Salamin satte en lagom fin röksmak till anrättningen. Rekommenderas!!
Kerstin
2005-07-11