Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pingstgryta

En riktigt mustig och matig gryta med smak av fläskfilé, salami, salvia, krossade tomater, vispgrädde och matlagningsvin. Servera gärna Pingstgrytan tillsammans med ris eller potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor. Bryn köttet i matfettet i en stekpanna ca 2 min per sida. Lägg över köttet i en gryta.
  2. Skär salamin i tunna strimlor. Blanda ner salamin i grytan och krydda med salvia, salt och peppar.
  3. Blanda samman de krossade tomaterna med grädde och vin. Häll blandningen i grytan och låt puttra ca 10 min utan lock.
  4. Servera pingstgrytan med ris eller pressad potatis och en bönsallad av haricots verts, rödlöksringar och vinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 50 g tunna skivor salami
  • 1 tsk salvia
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 förpackning krossade tomater med basilika (à 500 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
Lägg till i inköpslistan