Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pierre Whites citrontårta

Denna fräscha och friska citrontårta blir en garanterad succé på sommarfesten! Grädda tårtbottnen i ugnen och vispa under tiden samman den krämiga citronfyllningen. Fyll formen med fyllningen och grädda igen i ca en timme. Servera på ett vackert fat.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Mixa samtliga ingredienser till bottnen i en matberedare. När degen blivit slät, lägg den i folie och i kylskåpet. Den bör vila kallt minst en timme. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kavla ut degen och klä en form med höga kanter, ca 26 cm i diameter (för 4 port), med degen. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
  3. Fyllning: Vispa ägg, socker och de rivna citronskalen tills sockret löst sig. Häll i den pressade citronsaften och grädden.
  4. Sänk ugnstemperaturen till 150°C. Häll den färdiga fyllningen över tårtbottnen. Grädda tårtan i ca 50-60 minuter. Låt svalna före servering.

Ingredienser

Portioner: 6
Botten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 125 g smör
  • 1 ägg
Fyllning
  • 6 ägg
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 3 citroner
  • 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan