Pierre Whites citrontårta
Denna fräscha och friska citrontårta blir en garanterad succé på sommarfesten! Grädda tårtbottnen i ugnen och vispa under tiden samman den krämiga citronfyllningen. Fyll formen med fyllningen och grädda igen i ca en timme. Servera på ett vackert fat.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996
Ingredienser
6 portioner
Botten
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl florsocker
125 g smör
1 ägg
Fyllning
6 ägg
2 1/4 dl strösocker
3 citroner
2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har sparat gamla valnötter, som jag använder som utfyllnad för att hålla uppe kanterna när jag gör pajer. Det är viktigt att låta pajdegen stå en stund, gärna kallt, innan gräddningen.
Emma
2011-03-25En folieremsa på kanten borde väl hålla kanterna uppe. Kan man göra tårtan helklar någon dag i förväg.
Carina
2007-09-18Fyllningen var jättegod men bottens kanter föll ner och blev till en tjock kant.
Susanne
2006-05-04