Pierre Whites citrontårta

Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
4
Pierre Whites citrontårta

Denna fräscha och friska citrontårta blir en garanterad succé på sommarfesten! Grädda tårtbottnen i ugnen och vispa under tiden samman den krämiga citronfyllningen. Fyll formen med fyllningen och grädda igen i ca en timme. Servera på ett vackert fat.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Pierre Whites citrontårta

Ingredienser

6 portioner

Botten

4 dl  vetemjöl
1 1/2 dl  florsocker
125 g  smör
1   ägg

Fyllning

6   ägg
2 1/4 dl  strösocker
3   citroner
2 dl  vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Jag har sparat gamla valnötter, som jag använder som utfyllnad för att hålla uppe kanterna när jag gör pajer. Det är viktigt att låta pajdegen stå en stund, gärna kallt, innan gräddningen.

Emma

2011-03-25

En folieremsa på kanten borde väl hålla kanterna uppe. Kan man göra tårtan helklar någon dag i förväg.

Carina

2007-09-18

Fyllningen var jättegod men bottens kanter föll ner och blev till en tjock kant.

Susanne

2006-05-04

Testa liknande recept

Saffransplättar med björnbärskompott
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Basbousa - mannagrynskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dadel- och valnötsdroppar
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Godaste chokladmoussen
Betyg 3.2 av 5.
372 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu på arabiska
Betyg 2.4 av 5.
53 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Enkel baklava
Betyg 4.2 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga