Pierre Whites citrontårta

Betyg 3.2 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Pierre Whites citrontårta

Denna fräscha och friska citrontårta blir en garanterad succé på sommarfesten! Grädda tårtbottnen i ugnen och vispa under tiden samman den krämiga citronfyllningen. Fyll formen med fyllningen och grädda igen i ca en timme. Servera på ett vackert fat.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Pierre Whites citrontårta

Ingredienser

6 portioner

Botten

4 dl vetemjöl
1 1/2 dl florsocker
125 g smör
1 ägg

Fyllning

6 ägg
2 1/4 dl strösocker
3 citroner
2 dl vispgrädde

Gör så här

00:15:00
00:50:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Jag har sparat gamla valnötter, som jag använder som utfyllnad för att hålla uppe kanterna när jag gör pajer. Det är viktigt att låta pajdegen stå en stund, gärna kallt, innan gräddningen.

    Emma

  • En folieremsa på kanten borde väl hålla kanterna uppe. Kan man göra tårtan helklar någon dag i förväg.

    Carina

  • Fyllningen var jättegod men bottens kanter föll ner och blev till en tjock kant.

    Susanne

Testa liknande recept

  • Tiramisu på arabiska
    Betyg 2.4 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dadel- och valnötsdroppar
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel baklava
    Betyg 4.1 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladkaka med hallongrädde
    Betyg 3.5 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Libanesisk pickles
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad