Picklad rödkål

Rödkål är en klassiker på julbordet. Prova en ny lite krispigare version i år. Istället för att rödkålen kokas på klassiskt vis picklas den i en kryddlag på ingefära, kanel och stjärnanis. Fräscht och smakrikt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi171 KJ / 40 kCal
Fett0.3 g
Salt0.68 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g
Kommentarer
11 stLägg gärna till att lagen bör silas innan den hälls över rödkålen. Det blir en hel del petande för att få ut kryddorna när man väl ska äta.
Staffan
Mycket gott. Den bästa smaken är dagen efter.
Nadezhda
Smakar tvättmedel tyvärr.
Sarah
Tror att det är kombinationen av ingefära och stjärnanis som gör att jag tycker det smakar parfym.
Elisabeth
Hur länge håller den sig i kylen?
Ann
Smarrig. Glömde att ta ut nejlikor och kanelstängerna så fick äta försiktigt.
Viktor
Hur långt i förväg kan jag göra den tro?
Tina
Hej Tina! Några dagar innan kan du göra denna. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Det stod inget om man ska sila lagen eller om den ska hällas av innan man äter.
Martin
Hej Martin! När du lägger upp på tallriken så tar du inte med dig lagen utan den blir kvar. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Blev riktigt gott! Ett fräschare alternativ som gick hem hos gästerna.
Malin
Den godaste rödkål jag ätit! En riktig hit på julbordet och även efter.
Roswitha