Picklad rödkål

Betyg 3.7 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Picklad rödkål

Rödkål är en klassiker på julbordet. Prova en ny lite krispigare version i år. Istället för att rödkålen kokas på klassiskt vis picklas den i en kryddlag på ingefära, kanel och stjärnanis. Fräscht och smakrikt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Picklad rödkål

Ingredienser

6-8 portioner
500 g rödkål
1 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
3 dl vatten
2 msk finriven färsk ingefära
1 liten kanelstång
3 stjärnanis
1 tsk hel svartpeppar
1/2 tsk salt

Gör så här

00:05:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Lägg gärna till att lagen bör silas innan den hälls över rödkålen. Det blir en hel del petande för att få ut kryddorna när man väl ska äta.

    Staffan

  • Mycket gott. Den bästa smaken är dagen efter.

    Nadezhda

  • Smakar tvättmedel tyvärr.

    Sarah

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi171 KJ / 40 kCal
Fett0.3 g
Salt0.68 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Rödlöks- och rödkålsmarmelad
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kryddlag
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cranberryglögg med julsmak
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Syltade gröna tomater
    Betyg 4.3 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Varm clementinglögg med stjärnanis
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad