Philadelphiaglass

Betyg 3.4 av 5.172 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
Philadelphiaglass

Gör en söt och syrlig hemmagjord glasstårta av philadelphiaost, socker, vaniljsocker, grädde, äggulor och digestivekex. Glassen är en form av cheesecake och får sin konsistens i frysen. Servera philadelphiaglassen med färska eller frysta bär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1997

Philadelphiaglass

Ingredienser

6 portioner
1 paket färskost (à 125 g)
2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
3 äggulor
8 digestivekex

Gör så här

04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

26 st
  • Hej igen! Jag testade utan äggula och tillsatte ca 1/2 dl kondenserad mjölk (sötad). Det fungerade och blev hur gott som helst! Blandar även ner lite smör i de krossade kexen för att få smak och stadga! Gott! Tack!

    Ellen

    Hej Ellen. Tack för det, då vet vi att det blir bra även utan äggulor. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Hej, Går det att göra receptet utan äggula? Alltså vegansk?

    Ellen

    Hej Ellen! Vi har inte testat att göra den utan äggula, men det borde gå. Om du provar får du gärna berätta hur det blir. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Förstår inte mängden färskost, ”2 pkt à 62g” så totalt 140g?

    Ellenor

    Hej Ellenor! Jag håller med dig, konstigt skrivet av oss. Det fanns en gång i tiden två små askar som vägde 62 gram. Så jag har ändrat nu till 125 gram! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Ska man använda äggvitorna? Ska man inte vispa äggulorna lite innan dom rörs i?

    Majviol

    Hej Majviol! Nej i detta recept använder vi endast gulorna och det räcker att du rör ner dem i ostsmeten. Lycka till, hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Gott, men jag har missat att jag skulle vispa och använda äggvitan också i receptet, skall vispa och använda den nästa gång och se om glassen blir ännu godare då.

    Enrique

  • För att kunna vispa grädden hårdare ha i lite citron. Vispa äggulan. Sprida tallrik med maräng av vispad äggvitan o socker. / Ulrika

    Ulrika

  • Tycker detta recept är supergott och inte så stort fan av recept som har vispad äggvita i. Detta är en klassiker från barndomen för mig!

    Lovisa

  • Ni har ju missat att äggvitan vispas hprt och vänds ner i smeten. Då blir glassen mer fluffig och ännu godare!

    Karolin

    Hej Karolin! Tack för tipset! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jättegod! En väldigt populär efterrätt på kalas bland gästerna,barnen o mannen.Bland d bästa jag vet,Cheesecake😋 /Mia

    Maria

  • Toppengod! Jag garnerar med kiwi, det gjorde alltid min mormor när jag var barn å det blir gott det!

    Mikael

Testa liknande recept

  • Fryst cheesecake med saffran
    Betyg 4.4 av 5.96 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelcheesecake
    Betyg 4.2 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cheesecake med färska bär
    Betyg 3.2 av 5.202 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minicheesecakes
    Betyg 3 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbscheesecake med rabarber
    Betyg 4.1 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fuskig cheesecake
    Betyg 3.3 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad