Pestotorsk och minestrone

Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat
0
Pestotorsk och minestrone

Torsken tillagas med peston i ugnen. En härlig tomat- och minestroneblandning med friska smaker från kajennpeppar, vitlök, selleri och syrlig citron. Komplettera med ärtor och basilika. Peston fungerar också fantastiskt till en vanlig sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

Pestotorsk och minestrone

Ingredienser

4 portioner
4 bitar torskfilé, sej eller hoki (à 200 g)

Pesto

1 dl olivolja
2 dl finhackad basilika
2 vitlöksklyftor
1 msk pinjenötter
1 dl riven parmesan
salt
peppar

Minestronesoppa

5 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
1 l grönsaksbuljong
3 dl torrt vitt vin
1/2 citron
2 tomater
1 msk tomatpuré
1 msk socker
salt
peppar
1 krm kajennpeppar
500 g pasta
25 g ärtor (frysta går bra)
10 oliver
ev 2 msk finhackad basilika till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Torskchowder
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk i chilibuljong
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskgratäng med tomatsås och grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskpaket med rödbetor och getost
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskfilé med gurka, pepparrot och laxrom
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga