Pestotorsk och minestrone
Torsken tillagas med peston i ugnen. En härlig tomat- och minestroneblandning med friska smaker från kajennpeppar, vitlök, selleri och syrlig citron. Komplettera med ärtor och basilika. Peston fungerar också fantastiskt till en vanlig sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997
Ingredienser
4 portioner
4 bitar torskfilé, sej eller hoki (à 200 g)
Pesto
1 dl olivolja
2 dl finhackad basilika
2 vitlöksklyftor
1 msk pinjenötter
1 dl riven parmesan
salt
peppar
Minestronesoppa
5 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
1 l grönsaksbuljong
3 dl torrt vitt vin
1/2 citron
2 tomater
1 msk tomatpuré
1 msk socker
salt
peppar
1 krm kajennpeppar
500 g pasta
25 g ärtor (frysta går bra)
10 oliver
ev 2 msk finhackad basilika till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer