Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pestotorsk och minestrone

Torsken tillagas med peston i ugnen. En härlig tomat- och minestroneblandning med friska smaker från kajennpeppar, vitlök, selleri och syrlig citron. Komplettera med ärtor och basilika. Peston fungerar också fantastiskt till en vanlig sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pesto: Mixa olivolja, basilika, vitlök och pinjenötter till peston. Blanda med riven parmesan. Salta och peppra.
  3. Täck ena sidan av torskfilén med peston. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Baka torsken i 10-12 minuter.
  4. Minestrone: Värm olivolja i en rejäl kastrull. Skär lök, vitlök och selleri i bitar. Rör ner dem. Fräs detta helt kort.
  5. Tillsätt buljong, vin, citronsaft, hela tomater och puré. Koka tills ca 8 dl av vätskan återstår (för 4 port). Smaka av med socker, salt, peppar och kajennpeppar.
  6. Lägg i pastan och låt koka tills den är mjuk. Lägg i ärter och oliver.
  7. Servera i djupa tallrikar. Garnera gärna med lite finhackad basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar torskfilé, sej eller hoki (à 200 g)
Pesto
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finhackad basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk pinjenötter
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
Minestronesoppa
  • 5 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 selleristjälk
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1/2 citron
  • 2 tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk socker
  • salt och peppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 500 g pasta
  • 25 g ärter (frysta går bra)
  • 10 oliver
  • ev 2 msk finhackad basilika till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?