Pestotorsk och minestrone

Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat
0
Pestotorsk och minestrone

Torsken tillagas med peston i ugnen. En härlig tomat- och minestroneblandning med friska smaker från kajennpeppar, vitlök, selleri och syrlig citron. Komplettera med ärtor och basilika. Peston fungerar också fantastiskt till en vanlig sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

Pestotorsk och minestrone

Ingredienser

4 portioner
4   bitar torskfilé, sej eller hoki (à 200 g)

Pesto

1 dl  olivolja
2 dl  finhackad basilika
2   vitlöksklyftor
1 msk  pinjenötter
1 dl  riven parmesan
salt och peppar

Minestronesoppa

5 msk  olivolja
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   selleristjälk
1 l  grönsaksbuljong
3 dl  torrt vitt vin
1/2   citron
2   tomater
1 msk  tomatpuré
1 msk  socker
salt och peppar
1 krm  kajennpeppar
500 g  pasta
25 g  ärtor (frysta går bra)
10   oliver
ev 2 msk  finhackad basilika till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Torsk i chilibuljong
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskchowder
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskfilé med gurka, pepparrot och laxrom
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskgratäng med tomatsås och grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskpaket med rödbetor och getost
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga