Pestotorsk och minestrone

Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat
0
Pestotorsk och minestrone

Torsken tillagas med peston i ugnen. En härlig tomat- och minestroneblandning med friska smaker från kajennpeppar, vitlök, selleri och syrlig citron. Komplettera med ärtor och basilika. Peston fungerar också fantastiskt till en vanlig sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

Pestotorsk och minestrone

Ingredienser

4 portioner
4   bitar torskfilé, sej eller hoki (à 200 g)

Pesto

1 dl  olivolja
2 dl  finhackad basilika
2   vitlöksklyftor
1 msk  pinjenötter
1 dl  riven parmesan
salt och peppar

Minestronesoppa

5 msk  olivolja
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   selleristjälk
1 l  grönsaksbuljong
3 dl  torrt vitt vin
1/2   citron
2   tomater
1 msk  tomatpuré
1 msk  socker
salt och peppar
1 krm  kajennpeppar
500 g  pasta
25 g  ärtor (frysta går bra)
10   oliver
ev 2 msk  finhackad basilika till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Torskchowder
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk i chilibuljong
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskpaket med rödbetor och getost
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskgratäng med tomatsås och grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minestronesoppa med kyckling och vitt vin
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga