Pesto med ramslök

3
3
Pesto med ramslök

För dig som vill pröva på att göra din egen pesto så är det här ett toppenrecept. Testa att blanda till peston tillsammans med ramslök. Ät såsen som tillbehör till pasta eller kött.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002

Pesto med ramslök

Ingredienser

4 portioner
50 g
valnötskärnor
4 dl
blad av ramslök
ev 1 dl
persilja
3 dl
olivolja
-
salt och peppar
-
nyriven ost parmesan eller västerbotten

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Nina

4/4/2020

Hur länge håller denna person i kylen? ☺️

Redaktionen ICAse

4/6/2020

Hej Nina! Peston håller i upp till ca 1 vecka i kylen i en väl rengjord burk. Hoppas att du gillar peston! Hälsningar Elina

Susanna

5/16/2010

Gjort receptet flera gånger och det blir lika gott varje gång. Det är dock alldeles för mycket olivolja i receptet. Till 4 dl ramslök räcker det med 1 dl olja, annars blir den alldeles för rinnig. Det är också svårt att mixa de torra valnötterna med ramslöken, det blir för torrt...... bladen fastnar i mixern. Jag har därför mixat med oljan och då fastnar inte bladen i mixern. Eller är det kanske min mixer som är dålig?

Susanna

4/25/2010

Supergott, lättgjort, fullt med hälsosamma fetter och vitaminer.

Testa liknande recept