Pesto med ramslök

7
3
Pesto med ramslök

Gör din egen pesto med ramslök. Ramslökspesto passar bra till grillad fisk, kött eller som dressing till sallad. Du gör ramslökspeston av pinjenötter, persilja olivolja och parmesan och smaksätter med citronskal.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002

Pesto med ramslök

Ingredienser

4 portioner
1
citron , finrivet skal
50 g
pinjenötskärnor
ca 3 dl
blad av ramslök skuret i bitar (ca 3 dl motsvarar ca 50 g)
1
kruka persilja
2 dl
olivolja
1 1/2 dl
riven ost (gärna parmesan eller Västerbottensost)
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Tips! Hittar du inte ramslök så kan du byta ut den mot spenat och vitlök

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Nina

2020-04-04

Hur länge håller denna person i kylen? ☺️

Redaktionen ICAse

2020-04-06

Hej Nina! Peston håller i upp till ca 1 vecka i kylen i en väl rengjord burk. Hoppas att du gillar peston! Hälsningar Elina

Susanna

2010-05-16

Gjort receptet flera gånger och det blir lika gott varje gång. Det är dock alldeles för mycket olivolja i receptet. Till 4 dl ramslök räcker det med 1 dl olja, annars blir den alldeles för rinnig. Det är också svårt att mixa de torra valnötterna med ramslöken, det blir för torrt...... bladen fastnar i mixern. Jag har därför mixat med oljan och då fastnar inte bladen i mixern. Eller är det kanske min mixer som är dålig?

Susanna

2010-04-25

Supergott, lättgjort, fullt med hälsosamma fetter och vitaminer.

Näringsvärde per portion

Energi 2359 KJ / 564 kCal
Fett 58 g
Salt 1 g
Kolhydrater 3 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept