Chokladkaka med apelsintwist och vaniljglass
![Chokladkaka med apelsintwist och vaniljglass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_72363/cf_259/chokladkaka_med_apelsintwist_och_vaniljglass.jpg)
Det här påminner om en brownie och serveras varm och seg från ugnen tillsammans med ljuvligt kall glass och rivet apelsinskal. Himmelska smaker som blandas i munnen.
![Chokladkaka med apelsintwist och vaniljglass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_72363/cf_259/chokladkaka_med_apelsintwist_och_vaniljglass.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Chokladkaka
3/4 dl vetemjöl
2 1/2 msk kakao
1 tsk bakpulver
140 g mörk choklad
3 ägg
2 3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
135 g mat- och bak margarin (+ extra till formen)
50 g valnötter (kan uteslutas)
Till servering
300 ml Carte d’Or vanilj
1 dl chokladsås
rivet skal av 1 apelsin
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass, choklad, matfett och chokladsås.
Recept och bild från Carte d´Or.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur stor bör formen vara?
Susanne
2023-12-22Värmt rekommenderar! Enkelt och mycket god. <3
Mariam
2020-08-29Riktigt god!
Jonas
2019-04-07