Chokladkaka med apelsintwist och vaniljglass

Betyg 3.9 av 5.
41 personer har röstat
7
Chokladkaka med apelsintwist och vaniljglass

Det här påminner om en brownie och serveras varm och seg från ugnen tillsammans med ljuvligt kall glass och rivet apelsinskal. Himmelska smaker som blandas i munnen.

Chokladkaka med apelsintwist och vaniljglass

Ingredienser

6 portioner

Chokladkaka

3/4 dl  vetemjöl
2 1/2 msk  kakao
1 tsk  bakpulver
140 g  mörk choklad
3   ägg
2 3/4 dl  socker
1 tsk  vaniljsocker
135 g  mat- och bak margarin (+ extra till formen)
50 g  valnötter (kan uteslutas)

Till servering

300 ml  Carte d’Or vanilj
1 dl  chokladsås
rivet skal av 1   apelsin

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass, choklad, matfett och chokladsås.

Recept och bild från Carte d´Or.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Hur stor bör formen vara?

Susanne

2023-12-22

Värmt rekommenderar! Enkelt och mycket god. <3

Mariam

2020-08-29

Riktigt god!

Jonas

2019-04-07

Testa liknande recept

Tebröd med färskoströra
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persiska valnötskakor (Gardi)
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kladdkaka med mjölkchoklad och valnötter
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelhjärtan på burk
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chewy walnut-skärvor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Butlers avokado
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga