Chokladkaka med apelsintwist och vaniljglass

40
6
Chokladkaka med apelsintwist och vaniljglass

Det här påminner om en brownie och serveras varm och seg från ugnen tillsammans med ljuvligt kall glass och rivet apelsinskal. Himmelska smaker som blandas i munnen.

Skriv ut
Chokladkaka med apelsintwist och vaniljglass

Ingredienser

6 portioner

Chokladkaka

3/4 dl
vetemjöl
2 1/2 msk
kakao
1 tsk
bakpulver
140 g
mörk choklad
3
ägg
2 3/4 dl
socker
1 tsk
vaniljsocker
135 g
mat- och bak margarin (+ extra till formen)
50 g
valnötter (kan uteslutas)

Till servering

300 ml
Carte d’Or vanilj
1 dl
chokladsås
rivet skal av 1
apelsin

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass, choklad, matfett och chokladsås.

Recept och bild från Carte d´Or.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Mariam

2020-08-29

Värmt rekommenderar! Enkelt och mycket god. <3

Jonas

2019-04-07

Riktigt god!

Redaktionen

2014-01-07

Hej Catrin! Det ska vara 3 ägg. Ber om ursäkt för detta.

Testa liknande recept