Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chokladkaka med apelsintwist och vaniljglass

Det här påminner om en brownie och serveras varm och seg från ugnen tillsammans med ljuvligt kall glass och rivet apelsinskal. Himmelska smaker som blandas i munnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 160°C.
  2. Chokladkaka: Sikta ner vetemjöl, kakao och bakpulver i en bunke.
  3. Smält chokladen i vattenbad alternativt i mikrovågsugnen. Smält margarinet.
  4. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  5. Vänd i den smälta chokladen, tillsätt vetemjölsblandningen, margarin och valnötter i äggsmeten.
  6. Häll smeten i en smord form, grädda i ugnen 35-40 minuter. Låt svalna.
  7. Dela chokladkakan i mindre portioner och lägg upp på tallrikar. (Det som blir över kan frysas eller sparas till senare.)
  8. Till servering: Lägg en kula glass på chokladkakan. Ringla över chokladsås och toppa med apelsinskal.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass, choklad, matfett och chokladsås.

Recept och bild från Carte d´Or.

Ingredienser

Portioner: 6
Chokladkaka
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 2 1/2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 140 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 135 g mat- och bak margarin (+ extra till formen)
  • 50 g valnötter (kan uteslutas)
Till servering
  • 300 ml Carte d’Or vanilj
  • 1 dl chokladsås
  • rivet skal av 1 apelsin
Lägg till i inköpslistan