Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Persisk morotsmarmelad

God och exotisk marmelad med råvaror som morötter, äggvita, kardemumma och vaniljsocker. Denna persiska morotsmarmelad passar utmärkt till frukost eller som mellanmål på ett rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv morötterna grovt. Koka i vattnet tills raspet mjuknat, ca 2 minuter.
  2. Rör ihop socker och äggvita så gott det går. Rör ner det och kardemumman i morotskoket och låt koka kraftigt utan lock i en kvart. Blanda sedan med vaniljsockret.

Receptet inskickat av Inga Lindé, Sunderbyn.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 1/2 kg skalade morötter
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 kg socker
  • 1 äggvita
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan