Persiljepesto

Betyg 4.3 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Persiljepesto

Pesto är den perfekta röran som går att variera på en mängd olika vis. Just detta recept är en persiljepesto med solrosfrön och prästost, helt utan pinjenötter. Servera den hemmagjorda peston till pasta, tomatsallad eller en bit fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Persiljepesto

Ingredienser

ca 3 dl
2 dl grovhackad persilja
1 dl finriven prästost
1/2 dl rostade solrosfrön
1 skalad vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Väldigt god på bladpersilja. Tog Permesan, men ta då kanske lite mindre salt, eftersom den ifs är lite salt. Gör igen, då vi har massa persilja.

    Agneta

  • Använd mortel till pesto. Överlägset enklast och som pesto görs ursprungligen .

    Ulrika

  • Hackade persilja, solroskärnorna och vitlöken med kniv. Det blev en trevlig konsistens eftersom jag inte vill ha den alltför finfördela, som det lätt blir i mixer. Ökade också mängden olivolja något för att peston inte skulle vara för torr. Tack för ett gott och enkelt recept!

    Ruth

  • Karin vitlöken har en kärna i mitten som är orsaken att det blir beskt ta bort den så blir det bra

    Lena

  • Smidigt och supergott! Hade lite mer än 1 vitlöksklyfta i 👌

    Millan

  • Följde receptet helt första gången; lite svårt för blendern att få tag i allt (lite för torrt?). Andra gången lite mer ”fritt’’ - följde inte mängdangivelsen såå noga men 3 x så mycket persilja var basen. Blandade prästost o parmesan. Resultatet blev mkt gott. Perfekt nu när vi har massor av persilja i trädgården. Kommer att göra igen, igen.

    Anne

  • Hur mycket vitlök man vill ha är en smaksak. Vissa gillar mycket vitlök andra är lite mer försiktiga. Man gör så som själv tycker är godast. jag brukar ha i en halv pressad citron också. Det gör att peston behåller sin vackra gröna färg och tillför lite syra.

    Bo arne

  • Kajsa Lite försiktig med vitlöken om man kör med stavmixer. Vitlöken kan bli besk om man kör för länge. Drog ner lite på oljan annars hade den blivit för lös. Men det är ju en smaksak vilken konsistens man vill ha. Ett bra recept med lite billigare ingredienser än pesto med basilika och pinjenötter.

    Karin

  • Jag använde Parmesan istället och dubbelt så mycket vitlök (det blir för svagt annars). Ett perfekt recept som alla gillade!

    Christer

  • Se upp med vitlöken! Jag hade i en stor klyfta och det blev nästan oätbart...

    Erik

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1587 KJ / 379 kCal
Fett39 g
Salt1.3 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Spenat- och solrospesto
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med broccolipesto och sojabönor
    Betyg 3.5 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Örtig oströra
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad