Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Persikosalsa

Strålande god persikosalsa med hänförande smaker från chilifrukt, ingefära, koriander och syrlig citron. Salsan går snabbt och enkelt att förbereda och smaken gör sig utmärkt till bland annat kalkon och kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur och skär persikorna i tärningar. Blanda med citronjuicen, chili, ingefära och koriander.

För alla

Rätten är fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Tips

Salsan kan förberedas dagen före servering men ska då täckas med plastfilm och stå kallt så att persikorna inte mörknar. God att servera till kalkon, kyckling, nötkött och skaldjur.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 persikor
  • juicen av 1 citron
  • 1 fint hackad chilifrukt eller tabasco eller annan het sås
  • 2 msk fint riven färsk ingefära
  • 2 msk hackad koriander
Lägg till i inköpslistan