Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Pepparrotsyoghurt med äpple och persilja

En klick av den här krämiga såsen på steken eller fisken ger rätten en uppfriskande smak. Matyoghurt blandas med stingig pepparrot, syrliga äppelbitar och grann persilja och är sedan klar att avnjutas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa ärterna med lite av matyoghurten. Tillsätt resten av matyoghurten och persiljan, fortsätt mixa tills yoghurten är grön.
  2. Skölj, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Rör ner äppeltärningarna och pepparroten. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Servera pepparrotsyoghurten till t ex skinka och kalkon.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurten mot sojabaserat alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl gröna ärter
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 rött äpple t ex Ingrid Marie
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 334 kJ / 80 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden