Pepparrotsyoghurt med äpple och persilja
![Pepparrotsyoghurt med äpple och persilja](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En klick av den här krämiga såsen på steken eller fisken ger rätten en uppfriskande smak. Matyoghurt blandas med stingig pepparrot, syrliga äppelbitar och grann persilja och är sedan klar att avnjutas.
![Pepparrotsyoghurt med äpple och persilja](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl gröna ärtor
2 dl matyoghurt
3 msk hackad persilja
1 rött äpple t ex Ingrid Marie
2 msk riven pepparrot
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurten mot sojabaserat alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi334 KJ / 80 kCal
Fett0 g
Kommentarer