Pepparrotsfylld filé med champagnesås

Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Pepparrotsfylld filé med champagnesås

Vällagad varmrätt med distinkta smaker av pepparrot och fransk senap. Den fyllda fläskfilén serveras med en krämig gräslök- och dijonsås som får extra sting av mousserande vin.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

8 portioner
2 fläskfiléer (à ca 600 g)
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 1/2 msk fransk senap
4 msk riven pepparrot
2 msk smör

Sås

2 schalottenlökar
3 dl vispgrädde
3 msk konc kalvfond på flaska
1 msk dijonsenap
1/2 dl hackad gräslök
2 dl mousserande vin

Gör så här

00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Gott men senapen tar över smaken för mycket. Jag gjorde såsen på vitt vin eftersom jag inte hade något mousserande vin och den blev jättegod.

    Sofia

  • Håller med! Mycket gott - lyckat som nyårssupéns huvudrätt! Dock tog använde jag Dijonsenap inuti fläskfilén och det blev något för mycket senapssmak enligt mitt tycke, men gästerna tyckte att det smakade himmelskt!

    Julia

  • Fantastiskt gott. Mina vänner har pratat om denna rätt i flera månader. Prova!

    Elisabeth

Testa liknande recept

  • Rostbiffbookmaker
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marinerad fläskfilé med pepparrot
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ört- och senapsvinägrett
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Majonnäs
    Betyg 3.9 av 5.117 personer har röstat
    Receptet har 39 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad