Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple

Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple

Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple är en superb dessert. Magnifik både i smak och utseende! Mycket tilltalande och en perfekt avslutning efter all julmat.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple

Ingredienser

4 portioner

Pepparkaksparfait

1 1/2 dl crème fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
2 äggvitor
1 dl florsocker
1 msk rom
16 pepparkakor

Clementinsås

6 clementiner
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
1 msk outspädd konc apelsinjuice
1 granatäpple
citronmeliss

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Vilken sorts rom?

    Sanna

  • Mycket gott!! Särskilt med såsen till. Inget slisk. Kan vara utan granatäpplekärnorna.

    Margareta

  • väldigt god. Men som det skrivits innan, mycket! Kom-i-håg granatäpplet som var pricken över i:et.

    Katarina

  • God. Men mycket; jag gjorde dubbel sats till sex personer, och fick hälften över, och då tog jag ändå till ganska stora bitar parfait.

    Monika

  • Jättegott och en ny smakupplevelse!

    Eva

Testa liknande recept

  • Cherimoyaparfait med pepparkakor
    Betyg 3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Superenkel daimparfait
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Granatäppelglögg
    Betyg 2.5 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Clementingranité med lagerblad
    Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad