Pepparkaksblondies med lingon

Brownies gjord på vit choklad kallas för blondies och i detta recept har vi smaksatt den kladdiga chokladkakan med pepparkakskyddor för en julig variant. Garnera dina pepparkaksblondies med glasyr och toppa med syrliga lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Ingredienser
ca 15 bitar
125 g smör
150 g hackad vit choklad
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
1/3 dl sirap
2 dl vetemjöl
4 tsk pepparkakskrydda (eller se tips)
1/2 tsk salt
2 ägg
Topping
1 liten äggvita
ca 3 dl florsocker
1 dl tinade frysta lingon
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Svingött, gjorde flera satser. Blir dock väldigt kladdiga. Känns inte som om det hjälpte med mer tid i ugnen andra gången jag gjorde det. Vääldigt gott ändå! Om nån har tips på hur man kan torra till de lite så uppskattas det. Kommer göra om det nästa år
Sven
2025-01-06Supergod seg och lite kladdig kaka!! Minskade till 1 dl strösocker och det blev bra, finns ingen anledning att ta 1,5 dl enligt mig. Gjorde en frosting av 200 g Philadelphia, 50 g smör och ca 0,5 dl florsocker istället för receptets variant. Garnerade med granatäppelkärnor. Rekommenderas! /Ann-Sofie
Ann-sofie
2021-12-01