Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pepes pasta

Pepes pasta är ett lättlagat recept med kort tillagningstid. Den mumsiga pastasåsen består av skinka, krossade tomater med chili samt gröna och svarta oliver. Servera pastan med färskriven parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär skinkan i tunna strimlor. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs köttet i och får steka på medelstark värme ca 3 min under omrörning.
  3. Krydda med spiskummin och salt. Häll över tomatkross och låt puttra ca 5 min. Häll av pastan.
  4. Vänd ner pasta och oliver i pannan. Strö över rikligt med hackad persilja. Servera pastan med färskriven parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta (t ex penne)
  • 500 g färsk skinka (i bit)
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 förp krossade tomater med chili (à 500 g)
  • 10 svarta oliver
  • 10 gröna oliver
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?