Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Penne med kyckling- och purjosås

Penne med kyckling- och purjosås är en smakfull rätt fylld med kolhydrater. För denna krämiga pastarätt behöver du bland annat pasta penne, kycklingfilé, purjolök, crème fraiche och haricots verts. Servera som stadig lunch eller middag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingfilén och purjolöken i strimlor. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
  3. Stek kycklingen i omgångar i 2/3 av oljan i en stekpanna ca 3 minuter. Blanda all kyckling och krydda med salt och peppar. Tillsätt vitlök och rosmarin, vatten och crème fraiche och sjud kycklingen några minuter.
  4. Fräs purjolök och haricots verts i resten av oljan ca 5 minuter.
  5. Blanda pastan med grönsaksfräset och kycklingen. Krydda med svartpeppar.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta penne tricolor
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 300 g haricots verts
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2660 kJ / 637 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer