Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastasoppa à la Cissi

Denna snabblagade, vegetariska pastasoppa à la Cissi kommer bli familjens nya favoriträtt! Fräs upp lök, paprika och svamp innan de får koka upp i buljong med vitlök och tomatkross. Krydda soppan när pastasnäckorna är klara och servera ihop med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Låt skivade champinjoner rinna av.
  2. Värm olja i en gryta stor nog för soppkok. Fräs lök, paprika och svamp några minuter. Pressa i vitlök. Häll på krossade tomater och vatten. Lägg ner buljongtärningar. Koka upp. Tillsätt pastasnäckor. Låt småkoka 6-7 minuter. Krydda med oregano, salt och peppar.
  3. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 burk skivade champinjoner (à 200 g)
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater (à 400-500 g)
  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 dl pastasnäckor (glutenfri)
  • 1 1/2 tsk oregano
  • 1 1/2 buljongtärningar
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan