Cottage cheesefylld paprika är en god vegetarisk rätt som du serverar med rostad baguette till. Fyll paprikor med champinjoner, lök, cottage cheese, chili, vitlök, ädelost och garnera med persilja. Snabbt, gott och enkelt.
Ingredienser
4 portioner
2
stora gröna paprikor
150
g
champinjoner (eller annan svamp)
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
3/4
röd chilipeppar
2
dl
cottage cheese
50
g
ädelost
1
krm
salt
1/2
tsk
paprikapulver
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
3
2 st
Kommentarer
Kari
2022-11-29
Följde Susannes tips nedan och det blev fantastiskt gott :)
Susanne
2021-10-11
Hejsan svejsan!
Vi ville ha en varm rätt och provade därför lite ändringar. Slut resultatet blev väldigt gott så vi tänkte att vi skulle dela med oss av dem.
*Stek lök, vitlök, svamp och chili
*Tillsätt 3 dl cottage cheese istället för 2, en skvätt soja och en lite större skvätt grädde.
*Krydda med en tsk paprikapulver istället för en 1/2 tillsammans med nymald svartpeppar
*Lägg paprikan i en ugnsform och fyll med röran. Smula ädelosten på toppen.
*Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 min (200 grader)
Paprikan blir varm men inte genomlagad och behåller lite av sin spänst. Servera gärna med matgryn t.ex matvete. :)
Kommentarer
Kari
2022-11-29Följde Susannes tips nedan och det blev fantastiskt gott :)
Susanne
2021-10-11Hejsan svejsan! Vi ville ha en varm rätt och provade därför lite ändringar. Slut resultatet blev väldigt gott så vi tänkte att vi skulle dela med oss av dem. *Stek lök, vitlök, svamp och chili *Tillsätt 3 dl cottage cheese istället för 2, en skvätt soja och en lite större skvätt grädde. *Krydda med en tsk paprikapulver istället för en 1/2 tillsammans med nymald svartpeppar *Lägg paprikan i en ugnsform och fyll med röran. Smula ädelosten på toppen. *Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 min (200 grader) Paprikan blir varm men inte genomlagad och behåller lite av sin spänst. Servera gärna med matgryn t.ex matvete. :)