Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pastagratäng med spenat och cottage cheese

(46)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Krämig och god gratäng med tagliatelle, lagrad ost och muskotnöt. Denna pastagratäng med spenat och cottage cheese tillagar du relativt enkelt och dina gäster kommer garanterat att uppskatta middagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta (t ex tagliatelle eller skruvar)
  • 200 g fryst eller färsk hackad spenat
  • 500 g cottage cheese naturell
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven lagrad ostar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Rör ihop spenat, cottage cheese, mjölk, salt, peppar och muskot. Pressa ner vitlöken.
  4. Blanda spenat- och cottage cheese-blandningen med pastan. Lägg alltsammans i en smord ugnssäker form. Strö över ost.
  5. Gratinera i ca 30 minuter i ugnen. Servera med sallad.