Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med spets

Stilig fjärilspasta med lätt tomatsås. Denna tomatsås får sin speciella smak från oliverna med ansjovis. Spännande, lättlagat och smakrikt. Servera din pasta med en blandad grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och hacka rödlöken. Fräs den i oljan.
  3. Tillsätt oliverna utan spad och rör ner de krossade tomaterna.
  4. Låt såsen småputtra i ca 5 minuter. Smaka av med svartpeppar och ev salt.
  5. Servera pastan väl avrunnen blandad med såsen och en blandad grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 380 g fjärilspasta
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 1 burk oliver med ansjovissmak (à 240 g)
  • 1 förpackning krossade tomater (à 400 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan