Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med skördesås

Pasta med skördesås är en vegetarisk pastasås med morötter, bönor, gräslök och färskost med pepparrotssmak för dig som vill äta något riktigt gott. Servera den härliga pastasåsen med tagliatelle.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa och skölj morötterna och tärna dem stort. Snoppa bönorna och skär i bitar. Koka grönsakerna i grönsaksbuljong.
  2. Koka grön tagliatelle enligt paketets anvisning.
  3. Skaka ihop vetemjöl med mjölk och rör ner i grönsakerna. Koka 3-5 minuter. Rör ner färskost med pepparrotssmak eller riven pepparrot och en halv knippa hackad gräslök. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  4. Servera pastan med såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 morötter (6 morötter motsvarar ca 500 g)
  • 300 g bönor
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 280 g grön tagliatelle
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 100 g färskost med pepparrot eller enbart riven pepparrot (100 g färskost med pepparrotssmak motsvarar 1 msk riven pepparrot)
  • 1/2 knippe gräslök
  • salt och peppar
  • muskotnöt
Lägg till i inköpslistan