Pasta med salsiccia och kål

Laga en smakrik salsicciapasta med kål till middag ikväll! I detta ljuvliga recept serverar vi rigatoni tillsammans med ugnsbakad spetskål och stekt salsiccia. Även parmesan, persilja och citron sätter smak.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
18 stJag tar en pressad vitlök o ett nyp chiliflakes i salsiccian - supergott
Mariann
Albin
Albin
Gott och trevligt och uppskattat av hela familjen!
Maria
Gott! Spetskålen blandas ner i rätten, så ett tips är att rosta den i lagom stora bitar.
Cecilia
Jag älskar det här receptet! Men jag tycker det är för lite kål, den krymper ju väldigt vid tillagning. Jag tar därför ett helt huvud, strimlar det och bryner det först i en gryta, låter det fräsa runt en stund och breder sedan ut på två plåtar och grillar av på hög värme några minuter högt upp i ugnen, innan jag blandar ner det i korvfräset. Det blir väldigt gott om kålen får ganska bra med färg.
Annica
Ös på med parmesan och citron (om du gillar syra)! Hade champinjoner i som jag frästa i vitlök först. Hitta inte spetskål så blev savoj, gick minst lika bra.
Cecilia
En bland mina favoritpastarätter, funkar både till vardags och fest. Jag fräser kålet i stekpannan, sparar mer pastavatten (ca 6 dl) och sen blandar jag i en halv burk med soltorkad tomatpesto. Yummy!
Pernilla
Ok för vardag när ingen bryr sig ett skit, annars väldigt tråkigt och fattigt :/
Sara
Vi tar strimlad vitkål l i st f spetskål och så lägger vi till bacon för att spetsa till den rökta smaken
Stefan
Otroligt mycket gott med få ingredienser! Uppskattat av både barn och vuxna!
Sofia