Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fritatapasta med salami, oliver och paprika

Fritatapasta med salami, oliver och paprika är en underbar rätt som både smakar gott och är vacker. Stek snabbt ihop dina ingredienser och tillsätt lite chilipulver om du vill ha en hetare måltid. Servera direkt och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka penne enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär paprikorna i 2-3 cm stora bitar. Skala och finhacka gul lök. Fräs grönsakerna i matfettet i en stekpanna.
  3. Skär salamin i strimlor. Tillsätt salamin i grönsakerna och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt pastan och rör om.
  4. Strö på ost och svarta urkärnade oliver.
  5. Vispa ihop ägg, salt och svartpeppar i en bunke. Häll äggen i pastan och rör med en trägaffel så att äggsmeten blir stekt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salamin.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och uteslut osten.

Tips

Vill du ha lite starkare krydda med 1/2 tsk chilipulver (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port penne
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 150 g skivad salami
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 6 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?