Grillad torsk med tomat- och baconsallad

7
0
Grillad torsk med tomat- och baconsallad

Festlig variant av grillad torsk med tomat- och baconsallad. Tilltalande smaker med kronärtskockor, ljuvlig avokado och rökig bacon. Snabblagad torsk, penslad med olja och smaskiga kryddor, serverar du med fluffigt ris och en knaprig baguette.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Grillad torsk med tomat- och baconsallad

Ingredienser

4 portioner
4
torskkotletter (à ca 250 g) eller torskfilé/ annan vit fast fisk (4 torskkotletter motsvarar 600 g torskfilé)
-
olja till stekning
-
salt
-
nymalen svartpeppar

Tomat- och baconsallad

2
tomater
1
burk kronärtskocksbottnar (à 400 g)
2
avokador
2
salladslökar eller purjolök (2 salladslökar motsvarar 1/2 purjolök)
1/2 dl
olivolja
3 msk
pressad citronjuice
1
pkt bacon (à 140 g)
1
kruka körvel eller persilja
-
salt
-
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Testa liknande recept