Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad torsk med tomat- och baconsallad

Festlig variant av grillad torsk med tomat- och baconsallad. Tilltalande smaker med kronärtskockor, ljuvlig avokado och rökig bacon. Snabblagad torsk, penslad med olja och smaskiga kryddor, serverar du med fluffigt ris och en knaprig baguette.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Dela tomaterna i fjärdedelar, skär bort och kasta kärnhuset. Skär tomatkött och kronärtskocksbottnar i små tärningar.
  2. Skala, kärna ur och tärna avokadorna. Finstrimla salladslöken.
  3. Blanda det skurna med olivolja och citronjuice.
  4. Strimla baconskivorna och stek i en het stekpanna under omrörning tills baconbitarna fått fin färg och blivit knapriga.
  5. Blanda baconbitarna med de övriga ingredienserna samt halva krukan grovhackad körvel/persilja. Smaksätt med salt och peppar. Blanda väl och låt stå och dra.
  6. Gnid in en grillpanna med olja. Hetta upp pannan tills den är rykande het.
  7. Salta och peppra fiskbitarna och pensla dem lätt med olivolja. Lägg ner dem i pannan och grilla i 5-6 minuter på varje sida.
  8. Lägg upp fisken på varma tallrikar. Skeda över salladen och garnera med resterande körvel/persilja. Spröda salladsblad samt en frasig baguette är gott till. Den hungrige kan välja potatis eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 torskkotletter (à ca 250 g) eller torskfilé/ annan vit fast fisk (4 torskkotletter motsvarar 600 g torskfilé)
  • olja till stekning
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Tomat- och baconsallad
  • 2 tomater
  • 1 burk kronärtskocksbottnar (à 400 g)
  • 2 avokador
  • 2 salladslökar eller purjolök (2 salladslökar motsvarar 1/2 purjolök)
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk pressad citronjuice
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • 1 kruka körvel eller persilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan