Grillad torsk med tomat- och baconsallad

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
0
Grillad torsk med tomat- och baconsallad

Festlig variant av grillad torsk med tomat- och baconsallad. Tilltalande smaker med kronärtskockor, ljuvlig avokado och rökig bacon. Snabblagad torsk, penslad med olja och smaskiga kryddor, serverar du med fluffigt ris och en knaprig baguette.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Grillad torsk med tomat- och baconsallad

Ingredienser

4 portioner
4   torskkotletter (à ca 250 g) eller torskfilé/ annan vit fast fisk (4 torskkotletter motsvarar 600 g torskfilé)
olja till stekning
salt
nymalen svartpeppar

Tomat- och baconsallad

2   tomater
1   burk kronärtskocksbottnar (à 400 g)
2   avokador
2   salladslökar eller purjolök (2 salladslökar motsvarar 1/2 purjolök)
1/2 dl  olivolja
3 msk  pressad citronjuice
1   pkt bacon (à 140 g)
1   kruka körvel eller persilja
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pasta med kronärtskocksfräs
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bucatini med skocka och körvel
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen pastasallad
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kronärtskocksmos
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chiligrillade kronärtskocksbottnar
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga