Grillad torsk med tomat- och baconsallad
Festlig variant av grillad torsk med tomat- och baconsallad. Tilltalande smaker med kronärtskockor, ljuvlig avokado och rökig bacon. Snabblagad torsk, penslad med olja och smaskiga kryddor, serverar du med fluffigt ris och en knaprig baguette.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
4 portioner
4 torskkotletter (à ca 250 g) eller torskfilé/ annan vit fast fisk (4 torskkotletter motsvarar 600 g torskfilé)
olja till stekning
salt
nymalen svartpeppar
Tomat- och baconsallad
2 tomater
1 burk kronärtskocksbottnar (à 400 g)
2 avokador
2 salladslökar eller purjolök (2 salladslökar motsvarar 1/2 purjolök)
1/2 dl olivolja
3 msk pressad citronjuice
1 pkt bacon (à 140 g)
1 kruka körvel eller persilja
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer