Pasta med halloumi, rotfrukter och ruccolapesto

Betyg 3.8 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Pasta med halloumi, rotfrukter och ruccolapesto

Vegetarisk pasta med medelhavssmaker! Blanda morot, palsternacka och sötpotatis med spännande pesto på rucola och valnötter. Toppa med stekt halloumi och oliver.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Pasta med halloumi, rotfrukter och ruccolapesto

Ingredienser

4 portioner
2 morötter
1 palsternacka
1 sötpotatis
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja att ringla över rotfrukterna
300 g pasta (t ex spagetti)
ca 20 oliver
1 paket halloumi (à 200 g)
1 msk olivolja att steka halloumiosten i

Rucolapesto

1 1/2 dl valnötter
1 påse rucola (à 65 g)
3 msk olivolja
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
salt
peppar

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

23 st
  • Efter många år är detta fortfarande en favorit. Ta de rotfrukter du har hemma och variera lite. Skippa sås, är så fräscht och gott utan! Men kanske en extra halloumi om ni slåss om den i er familj med ;)

    Kristin

  • Jag saknar näringsvärdet! Kan ni lägga till det? Tack på förhand!

    Anna

  • Mycket gott, men jag håller med Katarina. Genom att komplettera med en sås så blev det mycket bättre

    Björn

Testa liknande recept

  • Ädelost på sötpotatischips
    Betyg 4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Provencalsk pytt i panna med halloumi
    Betyg 4.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostade rotfrukter med syrlig böncrème
    Betyg 4.3 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad