Pasta med halloumi, rotfrukter och ruccolapesto

Vegetarisk pasta med medelhavssmaker! Blanda morot, palsternacka och sötpotatis med spännande pesto på rucola och valnötter. Toppa med stekt halloumi och oliver.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1 palsternacka
1 sötpotatis
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja att ringla över rotfrukterna
300 g pasta (t ex spagetti)
ca 20 oliver
1 paket halloumi (à 200 g)
1 msk olivolja att steka halloumiosten i
Rucolapesto
1 1/2 dl valnötter
1 påse rucola (à 65 g)
3 msk olivolja
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
salt
peppar
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
23 stEfter många år är detta fortfarande en favorit. Ta de rotfrukter du har hemma och variera lite. Skippa sås, är så fräscht och gott utan! Men kanske en extra halloumi om ni slåss om den i er familj med ;)
Kristin
Jag saknar näringsvärdet! Kan ni lägga till det? Tack på förhand!
Anna
Mycket gott, men jag håller med Katarina. Genom att komplettera med en sås så blev det mycket bättre
Björn
Denna rätt är en blivande klassiker hemma hos oss. En bra blandning mellan sött och salt samt olika konsitenser. Speciellt gillade jag valnötsröran med ruccola. Rätten är lättlagad, grönsakerna sköter sig själva i ugnen under tiden pastan kokar. Unna dig ett glas Chianti till, det är du värd.
Anders
Den här rätten föll inte i smaken.Det var något som saknades som tex sås.Så jag gjorde en sås av matyogurt,vitlökskrydda,lite sweet chilisås,svartpeppar och kikärter.Såsen passade bra till rätten, det blev mer smak och krämigt. Rätten var lätttillagad och tog inte mer än ca.40 min. att göra.
Katarina
Väldigt gott, fräscha smaker. Och energirikt ;) Nästa gång kommer jag att skippa pastan, ta lite mer av rotsakerna och lägga till stekt/grillad kyckling, för att öka på proteinerna och minska på kolhydraterna. Till sommaren kommer jag att göra rätten enligt receptet med pastan (fast inte spagetti) och servera som tillbehör till grillning och/eller på buffébord.
Jennie
Pastarätt med enkla och fräscha smaker, gott med salt halloumi till. Första gången följde jag receptet och tyckte att peston blev lite för besk och att rätten i sig var lite smakös. Andra gånger jag lagade receptet bytte jag ut sötpotatisen mot rödbetor och la några kvistar med färsk rosmarin innan rotgrönsakerna åkte in i ugnen. Peston gjorde jag i en matberedare för att den skulle bli mer krämig. Jag pressade i en vitlöksklyfta, mer olja än receptet och saften från 1/4 citron samt peppar och salt. Det slutliga betyget på rätten blev godkänt.
Camilla
Pastarätt med enkla och fräscha smaker, gott med salt halloumi till. Första gången följde jag receptet och tyckte att peston blev lite för besk och att rätten i sig var lite smakös. Andra gånger jag lagade receptet bytte jag ut sötpotatisen mot rödbetor och la några kvistar med färsk rosmarin innan rotgrönsakerna åkte in i ugnen. Peston gjorde jag i en matberedare för att den skulle bli mer krämig. Jag pressade i en vitlöksklyfta, mer olja än receptet och saften från 1/4 citron samt peppar och salt. Det slutliga betyget på rätten blev godkänt.
Camilla
Enkelt och lite annorlunda med rotfrukter till pasta. Halloumi är en favorit. Läst inte ordentligt och körde valnötter, rucola, citronskal och olja till en pesto med mixerstaven, hade kanske blivit bättre om jag följt receptet. Rätten fick klart godkänt i familjen.
Maria
Bekanta ingredienser med en ny tappning! Det blev riktigt gott och skulle inte lämna någonting bort av ingredienser som angavs på receptet. Däremot skulle dock tillägga citronsaften tillsammans med riven skal eftersom den syrliga oljan binder ihop smakerna av rucolan och valnötter. Rucolapeston körde vi snabbt i en matberedare och tillsatte olja, citronskal + saft samt salt och nymalen svartpeppar. Rostad sötpotatis och palsternacka ger bra sötma som motvikt till halloumis sälta. Vi vuxna tycke att det blev riktig bra kombination av alla spännande smaker men vår 5-årig dotter var inte lika övertygad i början vad gäller pesto och rostade rotfrukter. Hon ville dock provsmaka alla smaker. Till vår förvåning fick palsternacka högre betyg än sötpotatis. Hon älskar också oliver och halloumi gick hem den med, så alla fick blanda sin egen spagetti av de "smaker" som erbjöds den kvällen. Tidsmässigt tycke vi även att rätten var lätt och enkelt göra om man gör sakerna i rätt ordning så runt 30 minuter kan man laga denna rätt. Vi kommer definitivt laga rätten igen.
Milja