Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med halloumi och paprika

Ett sätt att piffa till vardagen är genom att göra den här snabblagade pastarätten. Du fräser bitar av vitlök och paprika i olivolja och blandar röran med pastan och lägger till goda halloumibitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikor i strimlor. Skala och skär vitlöksklyftor i tunna skivor. Fräs paprika och vitlök i olivolja i en stekpanna ca 5 minuter. Blanda i fryst hackad persilja mot slutet. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär halloumi i 2-3 cm stora bitar. Stek halloumin runt om på hög värme i olivolja 1-2 minuter, tills den fått fin färg.
  4. Häll av pastan och blanda med paprikafräset och den stekta osten. Krydda med salt och peppar.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta
  • 3 paprikor (gärna blandade färger)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl fryst hackad persilja
  • salt och peppar
  • 1 paket halloumiost à 250 g
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?