Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta à la Maglia

En härligt god pastarätt med italienska smaker. Du kokar upp en sås av bland annat schalottenlök, vitlök, champinjoner, portabellosvamp, tomater och oregano. Servera sedan den krämiga såsen tillsammans med nykokt pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs lök, vitlök och svamp i teflonpanna med olivoljan tills allt känns mjukt. Tillsätt ev vin och låt koka in.
  2. Ta ut tomaterna ur burkarna (spara tomatjuicen) och skär dom i mindre delar.
  3. Tillsätt tomaterna i pannan tillsammans med juicen och koka allt på mellanhög värme i 10-15 minuter. Smaka av med salt och nymald peppar. Tillsätt till sist den färska oreganon.
  4. Koka valfri pasta enligt anvisningarna på paketet och blanda allt (sås och pasta) i en serveringsskål och ställ fram på bordet med nyriven parmesanost.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämlig ost serveras till.
Gör glutenfri: byt ut pastan mot ris eller glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 finskuren vitlöksklyfta
  • 2 dl finskurna färska champinjoner
  • 1 dl finskuren portabellosvamp
  • 1 dl god olivolja
  • ev 1/2 dl torrt, vitt vin
  • 2 burkar hela, skållade tomater
  • salt och peppar
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 4 port pasta till servering
Till servering
  • parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?