Pasta à la Maglia
![Pasta à la Maglia](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17187/cf_259/pasta_à_la_maglia_.jpg)
En härligt god pastarätt med italienska smaker. Du kokar upp en sås av bland annat schalottenlök, vitlök, champinjoner, portabellosvamp, tomater och oregano. Servera sedan den krämiga såsen tillsammans med nykokt pasta.
![Pasta à la Maglia](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17187/cf_259/pasta_à_la_maglia_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 finhackade schalottenlökar
1 finskuren vitlöksklyfta
2 dl finskurna färska champinjoner
1 dl finskuren portabellosvamp
1 dl god olivolja
ev 1/2 dl torrt, vitt vin
2 burkar hela, skållade tomater
salt och peppar
1 msk hackad färsk oregano
4 port pasta till servering
Till servering
parmesan
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämlig ost serveras till.
Gör glutenfri: byt ut pastan mot ris eller glutenfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer