Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Påsksoppa

Här är en god påsksoppa med ansjovis, potatis, grädde, buljong, lök och gräslök. Påsksoppan är len och smakrik och ansjovisen ger den här soppan djupare smaker. Servera gärna med bröd och ost så har du en fullständig och suverän måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och potatis. Skiva löken och strimla potatisen. Snabbast går det med matberedarens skiv- och strimmelskiva.
  2. Fräs lök och potatis några minuter i margarin eller smör i en gryta stor nog för soppkok. Häll på grönsaksbuljong. Låt koka i ca 10 minuter.
  3. Strimla ansjovisfilé och finhacka gräslök.
  4. Vispa soppan kraftigt så att den blir finfördelad. Rör ner grädde, ansjovis och gräslök. Smaksätt ev med lite av ansjovisspadet, det fungerar som salt och kryddor. 
  5. Till servering: Servera med ost och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 6 potatisar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 ask ansjovisfilé (à 125 g)
  • 1 knippa gräslök
  • 1 dl grädde
Till servering
  • ost
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer