Påskpaj

Betyg 2.2 av 5.
118 personer har röstat
0
Påskpaj

Vad vore väl påsken utan en saftig paj på bordet? Köttet har fått kliva åt sidan och gett plats åt röd mangold, babyplommontomater och purjolök. Lite rostad kummin får den att sticka ut från mängden. Servera gärna denna filodegspaj med en grönsallad.

Påskpaj

Ingredienser

8 bufféportioner
1   purjolök
250 g  babyplommontomater
2 dl  riven prästost
3   ägg
3 dl  mjölk
1 tsk  salt
1   vitlöksklyfta
1 tsk  kummin
1 msk  olivolja
2   påsar röd mangold (à 65 g)
salt och svartpeppar
2 msk  olja
8   filodegsplattor

Till servering

grönsallad

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost. Byt ut mjölk till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.2 av 5.
118 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1043 KJ / 249 kCal
Fett11 g
Salt1.4 g
Kolhydrater25 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Filodegsrullar med prästost
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Prästostsnurror med hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
85 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Prästostsnurror med fikon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Chiavåfflor med färska bär
Betyg 3.4 av 5.
185 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torskrygg med linser, haricots verts, tomat och citron
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga