Påskpaj
Vad vore väl påsken utan en saftig paj på bordet? Köttet har fått kliva åt sidan och gett plats åt röd mangold, babyplommontomater och purjolök. Lite rostad kummin får den att sticka ut från mängden. Servera gärna denna filodegspaj med en grönsallad.
Ingredienser
8 bufféportioner
1 purjolök
250 g babyplommontomater
2 dl riven prästost
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 tsk kummin
1 msk olivolja
2 påsar röd mangold (à 65 g)
salt och svartpeppar
2 msk olja
8 filodegsplattor
Till servering
grönsallad
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost. Byt ut mjölk till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1043 KJ / 249 kCal
Fett11 g
Salt1.4 g
Kolhydrater25 g
Protein11 g
Kommentarer