Päronråkost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Päronråkost

Ett lättlagat recept på härlig och god päronråkost som passar bra att servera som tillbehör istället för sallad. Du gör enkelt råkosten av rivna päron, kardemumma, ingefära, citron och honung.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala päronen och riv de på den grova sidan av rivjärnet. Lägg det rivna i en skål och blanda med resten av ingredienserna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 inte allt för mogna päron
  • 1 knivsudd malen kardemumma
  • 1 1/2 msk färsk riven ingefära
  • saft och fint rivet skal från 1/2 citron
  • 1 msk honung
  • 2 msk hackad citrontimjan eller lite citronmeliss
Lägg till i inköpslistan