Päronflarn med citron och mandelmassa

Betyg 4.6 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Päronflarn med citron och mandelmassa

Päronflarn är en ljuvlig och enkel dessert på smördeg och päron smaksatt med mandelmassa, kardemumma och citron. Denna efterrätt är lätt att göra utan gluten genom att välja en glutenfri smördeg. Servera det nygräddade flarnet med lättvispad grädde eller glass och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Päronflarn med citron och mandelmassa

Ingredienser

6-8 portioner
1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
1 ägg
3/4 dl vispgrädde
200 g mandelmassa
1/2 msk finrivet citronskal
3 päron
1 tsk mortlade kardemummakärnor
2 msk flytande honung

Till servering

1 msk färskpressad citronjuice
lättvispad grädde eller vaniljglass till servering

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Hur gör jag om jag vill förbereda och grädda den några timmar senare? ML

    Marie-louise

  • Hej! Undrar lite hur lång tid i ugnen ungefär?

    Christina

    Hej Christina! Den ska stå ungefär 20-25 minuter i ugnen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Ljuvligt gott!

    Annika

Testa liknande recept

  • Päronflarn
    Betyg 3.3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päron med lingon- och mandeltäcke
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Halloweenäpplen
    Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Prinsess-semla i glas
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad